Dutch Darts Championship: Raymond van Barneveld gaat er hard af tegen Cameron Menzies
Raymond van Barneveld / Getty Images

Dutch Darts Championship: Raymond van Barneveld gaat er hard af tegen Cameron Menzies

22:01, 24-05-2024 / Laatste Update: 23:03, 24-05-2024

De vrijdagavond van de Dutch Darts Championship is lekker begonnen. Maar na drie Nederlandse zeges ging Raymond van Barneveld er hard af tegen Cameron Menzies: 6-1.

Blom mag het zaterdag door zijn zege opnemen tegen Chris Dobey, ook zeker geen onverdienstelijke darter. Dobey was als nummer twaalf gekwalificeerd en mocht zodoende de eerste ronde overslaan. Voor Blom was het zijn debuut op de Euro Tour en hij noemde de zege op Joyce dan ook 'zijn mooiste ooit'.

Doets - die de hele wedstrijd werd toegezongen - weet ook al wie zijn tegenstander voor zaterdag is. In de tweede ronde neemt hij het op tegen Michael van Gerwen. Een Nederlands onderonsje. Doets verzocht het publiek in Rosmalen nog om zaterdag voor hem te juichen tegen de nummer één van Nederland.

Jermaine Wattimena

Jermaine Wattimena rekende een wedstrijd later af met Joe Cullen: 6-5. Een Nederlands feestje, maar daar wilde Cullen niet aan meedoen. Hij gaf geen hand aan Wattimena op het podium. Zaterdag gooit Wattimena tegen de Duitse Ricardo Pietreczko.

Raymond van Barneveld

Van Barneveld leek tegen een whitewash aan te lopen tegen Menzies, maar de Schot miste vier matchdarts. Uiteindelijk werd het dus 6-1, tot grote teleurstelling van het publiek. Menzies speelt zaterdag tegen landgenoot Peter Wright in de tweede ronde.

Dirk van Duijvenbode

Uiteindelijk gingen vier van de vijf Nederlanders door op vrijdagavond. Dirk van Duijvenbode kende weinig moeite met Callan Rydz: 6-3.

Programma en uitslagen Dutch Darts Championship

Vrijdagavond
Teemu Harju - James Wade 0-6
Moreno Blom - Ryan Joyce 6-3
Mike De Decker - Kevin Doets 5-6
Joe Cullen - Jermaine Wattimena 5-6
Ryan Meikle - Luke Woodhouse 5-6
Raymond van Barneveld - Cameron Menzies 1-6
Callan Rydz - Dirk van Duijvenbode 3-6
Dimitri van den Bergh - Gabriel Clemens 6-4