Ferrari om tafel met Mick Schumacher over toekomst: ‘Gezegd dat hij dit jaar beter moet worden’

20 september 2022

Getty Images
ferrari-om-tafel-met-mick-schumacher-haas-over-toekomst-gezegd-dat-hij-dit-jaar-beter-moet-worden-formule-1

Ferrari gaat binnenkort om de tafel met Mick Schumacher om te praten over zijn toekomst in de Formule 1. "Dan maken we de balans op met hem en praten we ook met Haas. Daarna besluiten we wat het beste is voor hem", zegt teambaas Mattia Binotto op de website van de F1.


De positie van Schumacher in de koningsklasse wankelt. De zoon van de Duitse racelegende Michael Schumacher is aan zijn 2e seizoen bezig bij het Amerikaanse team van Haas, maar het is de vraag of hij het stoeltje ook volgend jaar nog heeft.

Lang verleden
Schumacher staat 15e in het kampioenschap met 12 punten, 10 minder dan zijn teamgenoot Kevin Magnussen. In de laatste races eindigt Schumacher echter wel vaak vóór Magnussen.

Ferrari heeft een grote stem in het verhaal als leverancier van de motoren aan Haas. Schumacher (23) komt bovendien uit de jeugdopleiding van de Italiaanse renstal. "Aan het begin van het seizoen hebben we gezegd dat Mick dit jaar beter moet worden. Over een paar races gaan we met elkaar om de tafel voor de evaluatie", aldus Binotto.