Charles Leclerc start niet, Max Verstappen begint NIET vanaf pole

Bart van der Wijst • 16:32, 23-05-2021 / Laatste Update: 01:31, 08-01-2024

Charles Leclerc start NIET tijdens de Grand Prix van Monaco. De polesitter had na zijn crash van zaterdag alsnog problemen met zijn wagen. Met man en macht werd er geprobeerd om Leclerc nog vanuit de pitstraat te laten starten, dat lukte niet. Leclerc had een gebroken linker aandrijfas.

Paniek in de tent bij Ferrari, Charles Leclerc klaagde in aanloop naar de Grand Prix van Monaco alsnog over zijn versnellingsbak. De polesitter werd door alles en iedereen ingehaald op weg naar de grid en moest uiteindelijk naar de box. Daar werd met man en macht gesleuteld aan de wagen van Leclerc, maar zonder resultaat. Hij start niet.

De eerste verhalen waren dan dat Max Verstappen poleposition zou overnemen, alleen dat is niet waar. Red Bull deed navraag bij wedstrijdleider Michael Masi, maar hij gaf 'nee' als antwoord.

Watskeburt?

Leclerc was zaterdag de snelste bij de kwalificatie, die eerder eindigde dan gepland. Diezelfde Leclerc reed zijn wagen kort voor tijd tegen de muur en de schade was enorm. Zaterdagavond dachten ze bij Ferrari alles te hebben gefixt, dus zou Leclerc eigenlijk 'gewoon' vanaf pole starten. Na een rondje over het circuit ging het alsnog mis.

Daardoor start Verstappen helemaal alleen vooraan, maar dus niet vanaf P1. Valtteri Bottas heeft vrij baan, voor hem stond eigenlijk Leclerc.

De crash van Leclerc zaterdag: