Max Verstappen laat collega's vertwijfelt achter: Nederlander is spoorloos tijdens persconferentie GP Oostenrijk
Verbazing bij de Formule 1-coureurs toen Max Verstappen ineens ontbrak tijdens de persconferentie © Getty Images

Max Verstappen laat collega's vertwijfelt achter: Nederlander is spoorloos tijdens persconferentie GP Oostenrijk

14:36, 27-06-2024 / Laatste Update: 14:47, 27-06-2024

Een opvallende actie van Max Verstappen. De Nederlander rijdt dit weekend de GP van Oostenrijk en daar horen ook de nodige perspraatjes bij. Ook op de donderdag, nog voordat het raceweekend echt losbarst. Maar Verstappen bleek tijdens het gesprek nergens te bekennen.

Dat werd duidelijk tijdens een persconferentie. Daar was plek voor vijf Formule 1-coureurs op de bank, maar één plekje bleef lange tijd leeg naar Charles Leclerc. Daar zou Verstappen vanaf 13.30 uur moeten zitten, maar die was in geen velden of wegen te bekennen.

Het account op X dat de privéjet van de drievoudig wereldkampioen nauwgezet volgt, komt met een verklaring. Verstappen was te laat vertrokken vanuit Frankrijk en landde pas iets na half twee. Daardoor mistte hij een deel van de persconferentie. Uiteindelijk sloot Verstappen pas aan toen de gesprekken al lang en breed begonnen waren. Ongeveer een kwartier later dan de bedoeling was, schoof ook de wereldkampioen aan.

Wanneer is de GP van Oostenrijk?

Naast de vrije training en kwalificatie wordt er in dit weekend ook een sprintrace gereden. De sprintrace is een race over 100 kilometer en duurt ongeveer een half uur, met een uitloop tot een uur. De sprint shootout bepaalt de startopstelling voor de sprintrace. Mocht Verstappen meelezen: check hieronder het precieze tijdschema tijdens het raceweekend.

Formule 1 | GP Oostenrijk 2024: zo laat komt Max Verstappen in actie

28 juni 2024, 12:00

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk komt Max Verstappen in actie op de Red Bull Ring in Spielberg. Hij won hier al vier keer. Dit seizoen wordt er net als vorig jaar ook een sprintrace verreden. Lees hier alles wat je moet weten over het circuit en het programma.

In de shootout wordt bijna hetzelfde format van de traditionele kwalificatie gebruikt. Deze bestaat dus uit drie delen. De sessietijden zijn wel wat korter: SQ1 duurt 12 minuten, SQ2 10 minuten en SQ3 acht minuten. Ook zijn coureurs niet vrij om de soort band te kiezen. De eerste twee delen moeten verplicht op de mediumband gereden worden, terwijl er voor de laatste sessie softs worden gebruikt. De race vindt zondag vanaf 15.00 uur plaats, hopelijk is Verstappen dan wel op tijd.