Max Verstappen schrikt zich rot tijdens Grand Prix van Canada: 'Oh mijn god, is dat een dier?'
Max Verstappen en de bosmarmotten. © Getty Images en F1

Max Verstappen schrikt zich rot tijdens Grand Prix van Canada: 'Oh mijn god, is dat een dier?'

06:37, 10-06-2024 / Laatste Update: 06:43, 10-06-2024

Max Verstappen kon zijn eigen niet geloven tijdens de Grand Prix van Canada. Er lag iets op het circuit waardoor de Red Bull-coureur snelheid moest minderen. Het bleek geen afval te zijn, zoals hij eerste dacht, maar een levend dier.

"Hij was bijna dood", zei Verstappen na afloop over het diertje. Het bleek te gaan om een bosmarmot, een knaagdier uit de familie van de eekhoorns dat veel voorkomt in Noord-Amerika.

"Ik dacht eerst dat het afval of puin was", vervolgt de Nederlander. "Maar toen dacht ik opeens: Oh mijn god, is dat een dier?" Verstappen besloot toen toch maar even gas los te laten."Daar moest ik wel echt snelheid voor verminderen."

Overwinning van Verstappen

Het beestje kwam dus goed weg en is getuige geweest van de overwinning van Verstappen op het Circuit Gilles Villeneuve. Verstappen won in Canada voor de zestigste keer in zijn carrière. Het is de derde keer op rij dat hij in Canada wint.

"We moesten steeds de juiste keuzes maken, maar hebben het als team goed gedaan", zei de wereldkampioen na afloop over de race. "De timing van de safety car was natuurlijk gunstig voor ons, maar ook daarna hebben we het ook nog goed uitgevoerd en hebben we de gaten goed gemanaged."

Dit is de WK-stand in de Formule 1 na GP van Spanje: Max Verstappen steviger aan kop

23 juni 2024, 16:56

Aan de dominantie van Max Verstappen in de WK-stand van de Formule 1 wordt in 2024 slechts lichtjes getornd. Zo makkelijk als het in 2023, zo gaat het dit seizoen niet helemaal. De Nederlander krijgt flinke concurrentie van vooral de Ferrari's, Mercedessen en de McLaren's. Bekijk hier de WK-stand in de Formule 1 na de Grand Prix van Spanje.

Door de zege in Canada én het uitvallen van concurrent Charles Leclerc staat Verstappen nu op een mooie voorsprong in de WK-stand. De drievoudig wereldkampioen heeft 194 punten, Leclerc blijft steken op 138. McLaren-coureur Lando Norris is door zijn tweede plek op 131 punten gekomen en hijgt dus in de nek van Leclerc.