Amerikaanse ijshockeyer (29) overlijdt nadat hij schaats in zijn nek krijgt
i

Getty Images

Amerikaanse ijshockeyer (29) overlijdt nadat hij schaats in zijn nek krijgt

Pim Huberts • 14:48, 29-10-2023 / Laatste Update: 09:27, 05-01-2024

IJshockeyer Adam Johnson is op een horrormanier overleden. De 29-jarige Amerikaan, uitkomend voor Nottingham Panthers, overleed nadat er tijdens een wedstrijd een schaats in zijn nek belandde. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Het incident vond plaats tijdens een wedstrijd in de hoogste Britse ijshockeycompetitie. De derby tussen de Nottingham Panthers en de Sheffield Steelers werd in minuut 35 opgeschrikt door een tragisch voorval. Johnson kreeg een schaats van een tegenstander in zijn nek en begon meteen hevig te bloeden.

Eerste hulp op het ijs

De verwonding was zo ernstig dat de wedstrijd direct gestaakt werd. Johnson kreeg de eerste hulp toegediend op het ijs, maar het mocht helaas niet baten. Hij overleed enkele uren later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

'Nooit vergeten'

"We zijn er kapot van", laat zijn ploeg weten. "De club zal Adam erg missen. We zullen hem nooit vergeten. Adam, onze nummer 47, was niet alleen een uitstekende ijshockeyspeler, maar ook een geweldige teamgenoot en een ongelooflijk dankbaar persoon. Hij had nog een heel leven voor zich."

In augustus van dit jaar tekende hij dan bij de Nottingham Panthers, uit de Britse EIHL, waar hij zeven wedstrijden speelde.