🎥 | Van de Zandschulp zweet en wint in Washington: ‘Mijn spel was nog niet zo goed’

3 augustus 2022

Tennisser Botic van de Zandschulp is met een overwinning begonnen aan zijn naar eigen zeggen 'Amerika-tour'. De 26-jarige Nederlander won in de nacht van dinsdag op woensdag met moeite van de Kroaat Borna Gojo en verzekerde zich zodoende van een plek in de 3e ronde. Tegen Ziggo zei Van de Zandschulp dat hij liefst 4 weken geen tenniswedstrijd had gespeeld.


"Dat is weinig", aldus de nummer 26 van de wereld. "Dat is moeilijk voor mij, maar het was nou eenmaal zo." In de 1e set liet Van de Zandschulp na om een dubbele break te verzilveren. "Als ik die break voor had gestaan, was de 1e set wel zo goed als afgelopen. Nu werd ik terug gebroken en daarna werd het een duel van de service."

Lees ook: 'Vaccin weigerende Sandgren neemt het op voor 'collega' Djokovic: 'Beschamend dat hij de VS niet in mag'

Over de streep getrokken
Er volgden weinig kansen voor een nieuwe break. In de 2e set miste Van de Zandschulp een matchpoint. "Gelukkig pakte ik hem in de 3e game van de 3e set. In die set had ik het beste van het spel. Het was geen mooi tennis, maar deze wedstrijden zitten er ook bij. Hopelijk kan ik in het toernooi groeien."

Wel zweette Van de Zandschulp zich het lazarus in de VS. "Dat ben je niet gewend in Nederland. Dit hoort bij het begin van de Amerika-tour. Hoe eerder ik aan deze omstandigheden kan wennen, hoe beter."

Zien 🎥: 'Nick Kyrgios lovend over 'doorgebroken' Botic van de Zandschulp: 'Een hel van een speler''