Danielle Collins pakt in Miami grootste titel in carrière en moet weer uitleggen waarom ze stopt
Danielle Collins © Getty Images

Danielle Collins pakt in Miami grootste titel in carrière en moet weer uitleggen waarom ze stopt

22:35, 30-03-2024 / Laatste Update: 22:36, 30-03-2024

Danielle Collins (30) heeft de grootste tennistitel van haar leven te pakken. Ze won het masterstoernooi in Miami door af te rekenen met Elena Rybakina: 7-5 6-3.

De Amerikaanse Collins heeft geen enorme prijzenkast. In 2021 won ze twee toernooien: het WTA-toernooi te Palermo en het evenement Silicon Valley Classic. Daarnaast verloor ze begin 2022 de finale van het Australian Open. Dit was haar vierde finale op WTA-niveau en de derde die ze won. Door de eindzege zal ze van plek 55 op de wereldranglijst naar plek 22 stijgen.

Zwanger worden

Maar die ranking zal de hardhitter een zorg zijn: ze stopt na dit seizoen. Begin 2024 maakte ze dat bekend. Ze wil kinderen krijgen. Het leven als tennisprof maakt dat lastiger.

"Ik heb een chronische ontstekingsziekte en die heeft impact op mijn vermogen om zwanger te worden", zei ze tegen onder meer Reuters. "Het is dus een zeer persoonlijke afwezig. Dat heb ik al vaker verteld. Het is mijn persoonlijke keus. Ik geniet van mijn tenniscarrière, ik heb veel plezier. Maar ik kies voor een ander aspect van mijn leven en ik vind dat het niet zo lastig is om die keus te begrijpen."

Rechtvaardigen

Collins, die rond 2019 werd gecoacht door de Nederlander Stijn de Gier, vindt het een tikje irritant dat ze keer op keer over haar keus moet praten. "Ik vind het interessant, want ik heb het idee dat ik mezelf telkens moet rechtvaardigen. Ik denk dat als ik een man zou zijn, dat ik mezelf niet telkens moet rechtvaardigen."