Jarige tennisster steelt net voor Wimbledon de show met gewaagde foto's
Marta Kostyuk © Getty Images en Instagram

Jarige tennisster steelt net voor Wimbledon de show met gewaagde foto's

15:00, 30-06-2024 / Laatste Update: 15:52, 30-06-2024

Marta Kostyuk werd zaterdag 22 jaar en dat vierde de Oekraïense tennisster uiteraard. Twee dagen voor het begin van Wimbledon liet de nummer negentien van de wereldranglijst weten nog maar één wens te hebben.

Eerder deze week bleek Kostyuk geposeerd te hebben voor de Oekraïense Vogue. Dat deed ze als onderdeel van een serie van olympische sporters uit dat land. Op de foto heeft Kostyuk geen bovenkleding aan en hoewel ze haar armen tactisch omhoog houdt, roept de foto veel reacties op. Onder meer collega Gabriela Rus laat weten het prachtig te vinden.

Ook op haar 22ste verjaardag deelde Kostyuk weer een foto. Dit keer in een enigszins doorschijnende witte jurk. Opnieuw krijgt ze veel complimenten. Collega Eva Lys laat weten: "22 zag er nog nooit mooier uit."

De boodschap die ze heeft is prachtig. "Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik voel me 22! Ik ben zo dankbaar voor mijn leven en voor de mensen die ik om mij heen hebt. Ik heb nog maar één wens", laat ze weten, met een afbeelding van de vlag van Oekraïne. Het land dat nog altijd lijdt onder de inval van Rusland.

Wimbledon begint maandag. Kostyuk staat in de eerste ronde tegenover de Slowaakse Rebecca Sramkova, momenteel de nummer 105 van de wereld. De 22-jarige Kostyuk stond vorige week nog zestien, haar hoogste klassering ooit. In haar loopbaan sloeg ze al meer dan vier miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar.