Novak Djokovic eindigt 2022 als nummer 5 van de wereld: ‘Maar ik ben nog steeds de beste speler’

21 november 2022

AFP

De honger naar nog meer titels is nog lang niet gestild bij Novak Djokovic, die zondag voor de 6e keer in zijn carrière de ATP Finals won. "Mijn ambities zijn zo hoog mogelijk. Ik ben gemotiveerd, ik zit goed in mijn vel en zorg goed voor mijn lichaam”, liet de Servische tennisser weten.


"Zolang ik het vuur in me voel branden, zal ik er alles aan doen om tegen de jeugd te strijden om de grootste trofeeën te veroveren”, zei de 35-jarige winnaar van 21 grandslamtitels na zijn overtuigende zege in de finale van het eindejaarstoernooi in Turijn op de Noor Casper Ruud (7-5 en 6-3).

Nummer 5 van de wereld
Djokovic klom op de wereldranglijst 3 plekken en eindigt het jaar als 5e. "De ranglijst zegt wie het beste seizoen heeft gehad, en Carlos Alcaraz is nummer 1. Maar diep van binnen zie ik mezelf nog steeds als de beste speler ter wereld. Dat is mijn mentaliteit. Wie er ook aan de andere kant van het net staat, ongeacht de ondergrond, ongeacht het seizoen, het is altijd hetzelfde”, aldus de Serviër, die dit jaar door zijn weigering zich te laten vaccineren tegen het coronavirus de Australian Open én de US Open miste.

'Stemmetje in je hoofd'
"Grenzen bestaan meestal alleen in je hoofd. Het is een innerlijke strijd met jezelf, tegen een stemmetje dat zegt: je kunt het niet meer aan, je bent te moe. Je moet de positieve stem voeden, zodat die sterker wordt dan de negatieve. Zo simpel is het, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het zit in het hart, in het hoofd. Wat mij drijft is de honger naar de overwinning, mijn passie voor tennis. Ik wil de beste zijn, ik wil elk toernooi winnen en daar zie ik niets verkeerds in.”