Volgende Russische topper uitgeschakeld op Roland Garros: Andrey Rublev geeft enorme voorsprong weg

Noah Hoogenboezem • 19:28, 02-06-2023 / Laatste Update: 09:11, 12-12-2023

Roland Garros is voorlopig niet het toernooi van de Russische mannen. Dinsdag verloor Daniil Medvedev verrassend in de 1e ronde en vrijdag sneuvelde ook de 2e Rus uit de top 10: Andrey Rublev.

Niets wees erop dat Rublev in de problemen zou komen in zijn 3e ronde toen hij vanaf 5-5 in de 1e set liefst 8 games op rij pakte. Zijn Italiaanse tegenstander Lorenzo Sonego knokte zich terug en pakte na 3 uur en 45 minuten de overwinning door een sensationele comeback: 5-7, 0-6, 6-3, 7-6, 6-3.

Toppers hebben het moeilijk

Rublev (7e) is al de 4e speler uit de top 10 die verliest in Parijs. Naast de 2 Russen verloren ook Jannik Sinner (9e) en Felix Auger-Aliassime (10e). Sonego speelt in de volgende ronde trouwens weer tegen een Rus. Dan is Karen Khachanov, die 11e staat op de wereldranglijst, zijn tegenstander.