Jamal Ben Saddik na weigeren uitnodiging Glory voor Grand Prix: 'Ze vertellen niet het hele verhaal'
Jamal Ben Saddik in actie voor Glory, maar de kickbokser weigerde zelf een uitnodiging voor de Grand Prix. ©Getty Images

Jamal Ben Saddik na weigeren uitnodiging Glory voor Grand Prix: 'Ze vertellen niet het hele verhaal'

10:47, 18-02-2024

Jamal Ben Saddik doet niet mee aan de Grand Prix van Glory. Hoewel de fans massaal voor hem kozen bij een poll die Glory zelf organiseerde, is hij niet van de partij bij het achtmanstoernooi van de zwaargewichten, waar Rico Verhoeven de grootste naam is.

Glory heeft Benjamin Adegbuyi aangewezen als de vervanger van de afgehaakte Nordine Mahieddine. Die zou eigenlijk in een kwartfinale vechten tegen Nabil Khachab uit Amersfoort, maar kon niet voldoen aan de 'nieuwe regels op het gebied van veiligheid en gezondheid'. Wat er precies aan de hand is, blijft onduidelijk.

Vervolgens liet Glory de fans stemmen op wie hem moest vervangen, met Ben Saddik als duidelijke winnaar van die stemming (87 procent). Alleen wil hij zelf niet. "We hebben Jamal een plaats in het toernooi aangeboden, maar wegens een gebrek aan voorbereiding heeft hij besloten niet deel te nemen", zegt Glory-topman Robbie Timmers op de website van de organisatie.

Ben Saddik reageerde later zelf op Instagram dat 'ze niet het hele verhaal vertellen'. Vermoedelijk gaat dat over de organisatie van Glory. Wat dan wél het hele verhaal is, vertelde de vechter er niet bij.

Adegbuyi als vervanger

En dus koos Glory voor de 39-jarige Roemeen Benjamin Adegbuyi. Hij verloor zijn laatste drie gevechten bij Glory en is de vaste sparringspartner van Rico Verhoeven. "Adegbuyi was al reserve voor het toernooi, maar we wilden naar de stem van onze fans luisteren. Ze hebben online behoorlijke campagne gevoerd", zegt Timmers. "Nu krijgt Benjamin de kans om zijn kwaliteiten te tonen op het grootste podium."

Benjamin Adegbuyi in actie. ©Glory Kickboxing

Rico Verhoeven

Als Adegbuyi in de eerste ronde wint van Khachab, dan moet hij mogelijk tegen Verhoeven in de halve finale. Dat gebeurt alleen als de Nederlander zelf zijn kwartfinale wint van de Fransman Sofian Laïdouni. Die tegenstander koos Verhoeven bij de loting zelf uit.

500.000 dollar voor winnaar

De uiteindelijke winnaar van het achtmanstoernooi neemt 500.000 dollar mee naar huis. Het evenement is over precies drie weken, op zaterdag 9 maart. Normaal gesproken hebben kickboksers voor dergelijke gevechten een trainingskamp nodig van zo'n tien weken.