Heftige beelden uit Turkije: volleybalsters bekogeld met glas, verlaten gewond en huilend de zaal
i

X

Heftige beelden uit Turkije: volleybalsters bekogeld met glas, verlaten gewond en huilend de zaal

Martijn Baars • 17:51, 14-12-2023 / Laatste Update: 22:48, 05-01-2024

De Turkse sport staat er even heel slecht op. Een paar dagen nadat een voetbalvoorzitter een scheidsrechter op z'n gezicht sloeg, is het nu weer hommeles in het volleybal. Een volleybalwedstrijd ontspoorde en fans bekogelden de speelsters met glazen en plastic flessen.

Het incident was woensdag in de plaats Adana, waar de Turkse club Nicer Hotel Volleybal in de hoogste klasse moest spelen tegen thuisploeg Imamoglu Belediye. De wedstrijd liep uit de hand en supporters gooiden tijdens en na de wedstrijd glas en plastic naar de speelsters.

Gewonden

Meerdere speelsters raakten gewond op en verlieten huilend en schreeuwend de zaal. Op sociale media lieten sommigen zien hoe ze gehecht moesten worden in de kleedkamers.

Klacht

De voorzitter van Nicer wil de aanval niet zomaar voorbij laten gaan. De ploeg dient een klacht in tegen Imamoglu Belediye en de supporters. "Onze speelsters en coach zijn op een schandalige manier uitgescholden. Het was een abnormaal publiek, voornamelijk bestaande uit mannen die glazen en plastic flessen naar ons team gooiden.”