Piraten vs. havenstedelingen: fantastische spandoeken bij Feyenoord - FC Groningen
Het eerste deel van het Feyenoord-spandoek / Pro Shots

Piraten vs. havenstedelingen: fantastische spandoeken bij Feyenoord - FC Groningen

20:14, 29-02-2024 / Laatste Update: 20:17, 29-02-2024

Feyenoord en FC Groningen hebben flink uitgepakt met de spandoeken voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Feyenoord reageerde op een spandoek van Groningen uit de kwartfinale.

In de kwartfinale tussen FC Groningen en Fortuna Sittard deelden de Groningen-fans een spandoek met een piraat erop. Daarbij stond de tekst: "Wij gaan de beker kapen." Feyenoord reageerde daar nu op ludieke wijze op.

De supporters van Feyenoord lieten een groot spandoek zien met daarop een Groningse boot. Die werd vervolgens overvaren door een enorm schip uit de havenstad, dat SS Rotterdam werd genoemd. Daarbij stond ook nog een tekst dat 'de kapers' nu op de klippen lopen.

In het uitvak met de Groningen-supporters was ook nog een spandoek te zien, met een piraat die door een verrekijker keek. Daarbij stond de tekst: "Groningen plundert de havenstad."

Strijd om finaleplek

Feyenoord en FC Groningen trapten donderdag om 20:00 uur tegen elkaar af. Mocht je dit artikel tijdens de wedstrijd lezen, valt hier de hele wedstrijd te volgen. De winnaar van het duel neemt het op tegen NEC in de finale van de TOTO KNVB Beker. De Nijmegenaren wonnen dinsdag na verlenging van Cambuur Leeuwarden in de andere halve finale.