Lieke Martens moet topper tegen Atlético Madrid overslaan door blessure

13 januari 2021

Lieke Martens is geblesseerd aan haar rechterbeen en mist dus sowieso het duel in de halve finale van de Spaanse Supercup tegen Atlético Madrid. Die wedstrijd is woensdagavond in het Estadio de los Juegos Mediterráneos in Almería.


Bij de Madrileense ploeg doet verdedigster Merel van Dongen wél mee. Wat Martens' blessure precies is, wordt later na onderzoek duidelijk, aldus Barcelona. 6 januari speelde Martens voor het laatst mee.

Toen werd er met 5-0 gewonnen van Espanyol. De pot bleek historisch: het vrouwenteam van Barcelona speelde in Camp Nou, waar het al 50 jaar niet had gespeeld. De 28-jarige buitenspeelster scoorde toen de 4-0. Alleen... waarom in Almería?

Winterweer
Nou, afgelopen weekeinde zou Martens met FC Barcelona in de competitie al de topper tegen Atlético spelen, maar die ging niet door vanwege de mega-sneeuwval. Het leven in Madrid lag dagen stil en de speelsters van FC Barcelona zaten van vrijdag tot maandag opgesloten in hun hotel in Madrid. Ze gingen volgens AD alleen even naar buiten om sneeuwpoppen te maken. Echt leuk!