Maak je borst maar nat Feyenoord: FC Mydtjylland maakt Lazio he-le-maal kapot

Pim Huberts • 22:37, 15-09-2022 / Laatste Update: 00:12, 12-12-2023

De Denen van FC Mydtjylland hebben Lazio helemaal afgedroogd. In het Europa League-duel tegen de Italianen liet Midtjylland magie op het veld zien. De nummer 8(!) van Denemarken won met 5-1.

In de MCH Arena in Herning werden de fans getrakteerd op een spektakel in poule F, de poule van ook Feyenoord. Paulinho en Sory Kaba zorgde in de 26e en 30e minuut al voor de verrassende voorsprong. En dus kon het team van coach Maurizio Sarri alleen maar volgen.

Deense penalty

De strenge toespraak in de rust bleek niet geholpen te hebben voor de 2-voudig Italiaans kampioen. Vrij snel na de pauze veroorzaakte Lazio een penalty die vervolgens door de Brazilliaan Evander raak werd geknald: 3-0.

Italiaanse afgang

De Italiaanse afgang werd een feit. Sergej Milinković-Savić mocht nog een doelpuntje meepikken na een assist van Ciro Immobile, maar de Denen waren nog niet klaar met afdrogen. Opnieuw kreeg Mydtjylland een penalty. Gustav Isaksen (onthoud de naam!) werkte de bal in de rebound van de gemiste penalty van Evander in de linkerhoek: 4-1.

De Oekraïens-Deense verdediger Erik Sviatchenko rondde het spektakelstuk af. Een schot in de rechteronderhoek eindigt de wedstrijd in 5-1.