Cristiano Ronaldo in tranen van het veld na zoveelste dreun in Saoedi-Arabië
Cristiano Ronaldo was ontroostbaar. © Getty Images

Cristiano Ronaldo in tranen van het veld na zoveelste dreun in Saoedi-Arabië

09:36, 01-06-2024 / Laatste Update: 11:55, 01-06-2024

Cristiano Ronaldo wil dolgraag eens een prijs winnen met Al-Nassr, maar het lukt steeds niet. Ook vrijdag ging het weer mis voor de Portugese superster en zijn team. Dat liet Ronaldo niet onberoerd: hij verliet het veld in tranen.

Opnieuw was Al-Hilal spelbreker. Dit keer in de strijd om de King's Cup, oftewel de bekerfinale van Saoedi-Arabië. De kampioen van de Saudi Pro League versloeg Ronaldo en co na een zenuwslopende penaltyserie. Daardoor staat CR7 na ander half jaar bij Al-Nassr nog altijd met lege handen.

Net geen wereldgoal

In de finale tegen Al-Hilal maakte Ronaldo bijna een kopie van zijn beroemde omhaal namens Real Madrid tegen Juventus in 2018. De Portugees mag dan 39 jaar zijn, atletisch is hij nog steeds. Dat toonde hij ook in de bekerfinale. Ronaldo hing een tijdje in de lucht en werkte de bal kiezelhard tegen het aluminium.

Dat betekende niet de 1-1 nadat de Serviër Aleksandar Mitrovic Al-Hilal op voorsprong had gezet. Bijna op het uur kreeg Ronaldo's keeper David Ospina ook nog eens rood. Maar ook de tegenstander kwam met tien man te staan. Een minuut na die rode kaart scoorde Ayman Yahya de gelijkmaker. Vlak voor tijd moest ook Kalidou Koulibaly er nog af, waardoor Al-Hilal met negen spelers overbleef.

Penaltyserie

Met tien tegen negen lukte het Ronaldo en zijn team niet om de winnende treffer te produceren. Dus kwamen er penalty's. De Portugees scoorde uiteraard en bij 4-4 had Al-Nassr de kans om de Saoedische beker te pakken. Dat gebeurde niet en ook de pingel erna ging mis. Al-Hilal winnaar, Cristiano Ronaldo ontroostbaar.

De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar huilde op het veld en in de dug-out. Met de topscorerstitel (en een record) van de Saudi Pro League op zak vertrekt hij nu naar de nationale ploeg van Portugal. De Europees kampioen van 2016 zit op het EK in een poule met Tsjechië, Turkije en Georgië.