Dit is de vriendin van Joey Veerman: Volendamse Chantalle Schilder vernoemt zoontje naar Oranje-international
Chantalle Schilder met Joey Veerman © Getty Images/ Instagram.

Dit is de vriendin van Joey Veerman: Volendamse Chantalle Schilder vernoemt zoontje naar Oranje-international

18:47, 25-06-2024 / Laatste Update: 18:52, 25-06-2024

Joey Veerman, sterspeler op het middenveld van PSV, is al jarenlang samen met zijn vriendin Chantalle Schilder. Zij komt net als de Oranje-international uit Volendam. In het palingdorp sloeg de vonk over.

De carrière van de inmiddels 25-jarige Veerman voerde hem sinds 2016 langs FC Volendam, Heerenveen en PSV, in Eindhoven. Daar heeft het stel het goed naar de zin. Dat vertaalde zich naar het veld, waar Veerman een selectie voor Oranje verdiende op het EK voetbal. Maar in Duitsland zakt de vriend van Chantalle door het ijs.

Troosten na definitieve wissel

Veerman werd in de eerste wedstrijd tegen Polen na een uur gewisseld na een teleurstellende prestatie. Tegen Frankrijk verloor hij zijn basisplaats aan Xavi Simons en tegen Oostenrijk was het klaar voor Veerman. Hij werd in de eerste helft geslachtofferd en ging zwaar teleurgesteld naar de kant. Chantalle Schilder zal flink moeten troosten de komende dagen, om Veerman weer een beetje op te beuren.

Zoontje Frenkie Joe

Afgelopen jaar kreeg het stel samen een zoontje: Frenkie Joe. Overigens is hij niet vernoemd naar een andere Nederlandse middenvelder Frenkie de Jong, die uiteindelijk geblesseerd afhaakte voor het EK voetbal.

Feestbeest

Van Veerman is wel bekend dat hij van een feestje houdt. Als er wat te vieren is, zet hij als eerste de muziek aan en pakt hij er een drankje bij. Zo ook tijdens het kampioensfeest van PSV. Bij ESPN werd Joey Veerman gevraagd wat hij van de muziek vond, nadat hij eerder zei niet te houden van 'Franse rapmuziek'. Dat genre is wel favoriet bij andere spelers in het team.

"Vandaag maakt het me niet uit", antwoordde Veerman met schorre stem. "Ik vind alles goed." Hij houdt zelf vooral van Nederlandstalige muziek. Dat kan ook bijna niet anders als je uit Volendam komt. Zowel Veerman als Schilder hebben een typisch Volendamse achternaam. Het is niet bekend of Chantalle familie is van bekende Volendammers met dezelfde achternaam zoals Anny (BZN) of Nick (van Simon).

Dat de 24-jarige Chantalle ook wel van een feestje houdt blijkt wel uit haar foto's op Instagram. Regelmatig zit ze met een drankje op het terras of heeft ze een feestje met vrienden. Soms op zonnige vakantiebestemmingen, maar ook in Eindhoven zoekt het stel de gezelligheid op. Bijvoorbeeld met PSV-keeper Joël Drommel en zijn vriendin.

Geen influencer

In tegenstelling tot veel spelersvrouwen staat Chantalle niet veel in de spotlights. Er zijn geen interviews met haar te vinden. Ook Joey spreekt zich niet veel uit over de relatie. Ze lijken het liever wat meer op de achtergrond te houden.

Schilder heeft ook een bescheiden 7500 volgers op Instagram. Een relatief klein aantal vergeleken met de voetbalvrouwen die als influencer actief zijn op het platform. Maar wie weet komt daar na het EK verandering in, als Veerman zich in de kijker speelt en zijn vriendin in die aandacht meeneemt.