'Dit komt Ronald Koeman wel goed uit, want nu gaat Memphis Depay weer de klappen pakken'
Memphis Depay en bondscoach Ronald Koeman. © Getty Images

'Dit komt Ronald Koeman wel goed uit, want nu gaat Memphis Depay weer de klappen pakken'

11:49, 30-06-2024 / Laatste Update: 11:55, 01-07-2024

"Dit zit bij Memphis Depay is zijn natuur en ga je niet veranderen." Dat stelt ex-toptrainer Aad de Mos in zijn dagelijkse videorubriek Toss van De Mos. De prijzenpakkende coach uit het verleden geeft tijdens het EK exclusief voor Sportnieuws.nl zijn scherpe mening.

Een van dé onderwerpen dit EK is het kapsel van Memphis Depay. Eerst was het zijn witte zweetband die voor de nodige ophef zorgde, zaterdag op de training verscheen hij met een afrokapsel. De keuzes van de Oranje-aanvaller verbazen De Mos allerminst.

"Dat weten we hè", aldus de voormalig trainer van onder meer Ajax en PSV. "Hij brengt er altijd iets in waardoor het allemaal wat luchtiger wordt, dat het allemaal niet zo serieus genomen moet worden. Dat zit in zijn natuur en dat kun je niet veranderen. Misschien is het ook wel goed om een beetje frivool te zijn."

Aad de Mos laat zijn licht schijnen over Oranje en het EK voetbal.

Ronald Koeman

"Als coach zou ik er geen problemen mee hebben", legt De Mos uit. "Als ik Koeman was, zou ik denken 'de aandacht gaat toch een beetje naar Van Dijk en Aké toe, die hebben al de klappen gepakt. En nu gaat Memphis weer de klappen pakken van het gewone volk.'" De twee verdedigers van Oranje voerden vrijdag het woord op de persconferentie van Oranje en dienden zo de kritische vragen naar aanleiding van het verloren duel met Oostenrijk (2-3) te beantwoorden.

De Mos weet hoe het werkt, ook nu weer met het kapsel van Memphis: "Negentig procent van de bevolking zegt 'laat heb eerst maar eens presteren voor hij al die rare dingen doet'. En zo blijft Koeman buiten schot."

Noa Vahle

Zondagmorgen tijdens een persconferentie met Memphis en Denzel Dumfries kreeg De Mos al meteen gelijk. De clubloze aanvaller werd al snel gevraagd naar zijn kapsel en reageerde op geheel eigen wijze:

De VAR en Engeland

De Mos gaat in zijn rubriek verder onder meer in op de hoofdrol van de VAR tijdens Duitsland - Denemarken én komt met een opmerkelijke voorspelling voor vanavond:

Alle afleveringen Toss van De Mos

Op de speciale online pagina Toss van De Mos zijn altijd alle video's en verhalen terug te vinden.

Columns Berry van Aerle

Naast De Mos geeft ex-international Berry van Aerle exclusief voor Sportnieuws.nl zijn mening over Oranje en het EK voetbal. De laatste column van de Europees kampioen van 1988 is hieronder terug te lezen.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.