Drama wordt werkelijkheid voor Marten de Roon: 'Belangrijkste week werd de grootste nachtmerrie'
Marten de Roon verlaat vol emotie het veld na zijn blessure © Getty Images

Drama wordt werkelijkheid voor Marten de Roon: 'Belangrijkste week werd de grootste nachtmerrie'

18:25, 17-05-2024 / Laatste Update: 18:25, 17-05-2024

Atalanta Bergamo verloor woensdagavond de finale van de Coppa Italia. Ook voor Nederland en bondscoach Ronald Koeman was er tijdens die wedstrijd tegen Juventus slecht nieuws. Oranje-international Marten de Roon viel met een blessure uit en daarmee komt zijn deelname aan het EK waarschijnlijk in gevaar. Vrijdag meldde De Roon zelf dat hij sowieso de Europa League mist.

"Een paar dagen geleden had ik nooit gedacht dat ik deze woorden zou schrijven: ik kan de Europa League-finale niet spelen. Wat de belangrijkste week uit mijn carrière had moeten zijn, werd de grootste nachtmerrie", schreef De Roon op X.

EK in gevaar

Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini dacht ook al dat het EK in gevaar zou komen. Hij sprak op de persconferentie van een 'flinke tegenvaller' voor De Roon. "Misschien is het wel het einde van zijn seizoen." De Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen mist hij dus sowieso, over het EK is nog niets duidelijk. Wel zit De Roon in de voorselectie van Oranje.

Marten de Roon voorkwam met zijn actie wel een doelpunt van Juventus-aanvaller Dusan Vlahovic in de finale van de Italiaanse beker, maar bleef daarna zelf liggen met de handen voor zijn gezicht. Uit de herhaling was niet helemaal te zien waar het mis ging. Omdat Vlahovic eerder scoorde, ging Juventus er met de overwinning vandoor.

Voorselectie Nederlands elftal

Koeman maakte deze donderdag zijn voorselectie voor het EK bekend. De Roon (33) is normaal gesproken grote kanshebber op een plek in de definitieve selectie. De oud-speler van Sparta Rotterdam. SC Heerenveen en Middlesbrough debuteerde in 2016 in Oranje en speelde tot nog toe 42 interlands.

De bondscoach heeft flink wat personele problemen. Zo viel Nathan Aké onlangs uit bij Manchester City, is Memphis Depay sinds kort pas terug in de selectie van Atlético Madrid en laat de rentree van Frenkie de Jong bij FC Barcelona ook nog op zich wachten. Linksback Quilindschy Hartman mist het toernooi sowieso vanwege een zware blessure. Het EK begint voor Oranje op 16 juni met de eerste groepswedstrijd tegen Polen.