Dreun voor Joey Veerman: Ronald Koeman grijpt keihard in en slachtoffert PSV'er al in de eerste helft
Joey Veerman wordt opgevangen door zijn ploeggenoten. © ANP

Dreun voor Joey Veerman: Ronald Koeman grijpt keihard in en slachtoffert PSV'er al in de eerste helft

18:35, 25-06-2024 / Laatste Update: 18:47, 25-06-2024

Ronald Koeman heeft keihard ingegrepen bij Nederland - Oostenrijk. De bondscoach heeft Xavi Simons al na een goed half uur spelen ingebracht voor Joey Veerman.

Het moet een enorme klap zijn voor Veerman, die na een kleine 35 minuten werd gewisseld. De middenvelder van PSV speelde al ongelukkig tegen Polen en verloor daarmee zijn basisplaats tegen Frankrijk. Bondscoach Koeman vertelde dat Veerman niet speelde vanwege Antoine Griezmann, omdat hij daar iemand anders op wilde.

Veerman staat bekend om zijn passing. Voor het duel met Oostenrijk zei Koeman dat hij van hem verwachtte dat hij goede, diepe passes zou geven op de snelle Cody Gakpo en Donyell Malen. Veerman leed tegen Oostenrijk liefst zestien keer balverlies in 29 balcontacten. Na zijn wissel kroop Veerman diep weg in de dug-out.

Xavi Simons

Simons begon de vorige twee wedstrijden wél in de basis. Tegen Polen als rechtsbuiten, tegen Frankrijk als nummer tien. Tweemaal werd hij vroegtijdig naar de kant gehaald, maar nu was hij dus al snel weer nodig bij Oranje. Tijjani Reijnders schoof van de tien terug naar de plek van Veerman, om ruimte te maken voor Simons als voorste middenvelder.

Volg de ontwikkelingen bij Nederland - Oostenrijk via ons liveblog op de voet. Bekijk ook de stand van zaken in Groep D.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.