definitieve-selectie-oranje-nederland-ek-2024
Memphis Depay, Virgil van Dijk en Nathan Aké. © Getty Images, beeldbewerking Sportnieuws.nl
i

De definitieve selectie van Nederland voor het EK 2024

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Oranje

07:25, 13-06-2024 / Laatste Update: 16:50, 14-06-2024

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn definitieve selectie voor het EK voetbal bekendgemaakt. Daarmee zijn de 26 spelers bekend die afreizen naar Duitsland. Ian Maatsen en Joshua Zirkzee waren in eerste instantie niet opgeroepen, maar kwamen door blessures toch weer in beeld.

Eerst was er een voorlopige selectie van dertig man, waar Zirkzee al niet bij zat. Marten de Roon viel door een blessure weg en was daarmee de eerste afvaller van vier. Koeman zette daarna ook Nick Olij, Quinten Timber en Maatsen op dat lijstje. Door blessureleed in de voorbereiding vielen Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners nog weg, waarna Maatsen alsnog werd opgeroepen. Ook Zirkzee, spits van Bologna, werd een paar dagen voor het toernooi aan de selectie toegevoegd.

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Frankrijk

16 mei 2024, 20:44

Frankrijk heeft de selectie voor het EK 2024 bekend gemaakt. En wat voor eentje. De vice-wereldkampioen beschikt ook tijdens deze eindronde weer over de nodige wereldsterren én oude bekende N'Golo Kanté.

Veel geblesseerde middenvelders

Vooral op het middenveld is de spoeling dun. Niet alleen De Jong, Koopmeiners en De Roon zijn geblesseerd. Dat geldt ook voor Feyenoorders Mats Wieffer en Quinten Timber. Daardoor blijven er op papier vijf middenvelders over. Geen probleem, vindt Koeman. "We kunnen uit de aanval iemand een plekje terugzetten. En misschien ook wel een speler van achter naar voren brengen."

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Polen

29 mei 2024, 13:41

De Poolse bondscoach Michał Probierz heeft zijn 26 spelers voor het EK doorgegeven aan de UEFA. Op de lijst ontbreken Arkadiusz Milik (Juventus) en Paweł Bochniewicz van SC Heerenveen. Laatstgenoemde overleefde de voorselectie niet. Milik is geblesseerd. Sterspeler Robert Lewandowski is uiteraard wel van de partij.

Definitieve selectie Oranje voor EK 2024

Keepers
1. Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)
13. Justin Bijlow (Feyenoord)
23. Mark Flekken (Brentford)

Verdedigers
2. Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
3. Matthijs de Ligt (Bayern München)
4. Virgil van Dijk (Liverpool)
5. Nathan Aké (Manchester City)
6. Stefan de Vrij (Inter)
12. Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen)
17. Daley Blind (Girona FC)
15. Micky van de Ven (Tottenham Hotspur)
20. Ian Maatsen (Borussia Dortmund/Chelsea)
22. Denzel Dumfries (Inter)

Middenvelders
8. Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)
14. Tijjani Reijnders (AC Milan)
16. Joey Veerman (PSV)
24. Jerdy Schouten (PSV)
26. Ryan Gravenberch (Liverpool)

Aanvallers
7. Xavi Simons (RB Leipzig)
9. Wout Weghorst (TSG Hoffenheim)
10. Memphis Depay (Atlético Madrid)
11. Cody Gakpo (Liverpool)
18. Donyell Malen (Borussia Dortmund)
19. Brian Brobbey (Ajax)
21. Joshua Zirkzee (Bologna)
25. Steven Bergwijn (Ajax)

Liverpool hofleverancier

Opvallend is dat Liverpool hofleverancier is bij het Nederlands elftal op het EK. De Engelse topclub is met drie spelers het vaakst vertegenwoordigd: Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo. Ajax, PSV en Feyenoord volgen met elk twee spelers.

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Oostenrijk

7 juni 2024, 17:22

Oostenrijk heeft de selectie voor het EK voetbal bekendgemaakt. Op de lijst van bondscoach Ralf Rangnick ontbreken twee belangrijke spelers. De bekendste naam die erbij zit is die van Gernot Trauner, de aanvoerder van Feyenoord.

UEFA-regels

Op 7 juni heeft Koeman de definitieve lijst van 26 spelers ingeleverd. Toch mag hij tot aan de eerste wedstrijd tegen Polen nog wisselingen doorbrengen in zijn team. Dat gebeurde in de gevallen van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners al. Daarvoor werden Ian Maatsen en Joshua Zirkzee dus ingevlogen.

Alles over Oranje op het EK voetbal

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het laatste nieuws rond Nederland en alle andere deelnemende landen. Check verder ook alle selecties, groepsindelingen en de wedstrijden.