Fans vallen Kevin de Bruyne lastig tijdens België - Oekraïne: superster haalt boos verhaal bij scheidsrechter
Kevin de Bruyne wordt verblind door een laserpen © Getty Images

Fans vallen Kevin de Bruyne lastig tijdens België - Oekraïne: superster haalt boos verhaal bij scheidsrechter

18:52, 26-06-2024 / Laatste Update: 19:01, 26-06-2024

Een opvallend moment tijdens België - Oekraïne. Kevin de Bruyne werd in de eerste helft meerdere malen lastiggevallen door een supporter met een laserpen. De Belgische ster was daar niet van gediend en liet dat ook blijken aan scheidsrechter Anthony Taylor.

De Bruyne werd slachtoffer van een schijnende laserpen tijdens een corner en tijdens een vrije trap. Dat is niet alleen bloedirritant, maar kan ook gevaarlijk zijn. Je oog kan namelijk schade oplopen als je te lang wordt blootgesteld aan zo'n laserpen. Vlak voor de rust werd er door de stadionspeaker omgeroepen dat het echt niet de bedoeling is dat er met laserpennen wordt gezwaaid

Het is voor De Bruyne te hopen dat het in het restant van de wedstrijd meevalt met de laserpennen vanaf de tribunes. De Belgen hebben de middenvelder van Manchester City op volle kracht nodig. Hij speelt met De Rode Duivels een cruciaal groepsduel tegen de Oekraïners. Mogelijk wordt de groepswinnaar van deze groep de tegenstander van Nederland in de achtste finales van het EK. Al is de kans het grootst

De scheidsrechter tijdens België - Oekraïne is een oude bekende van het Nederlands elftal. Anthony Taylor had de leiding tijdens het duel tussen Oranje en Frankrijk. Daar keurde hij de veelbesproken goal van Xavi Simons af, wat hem op de nodige kritiek kwam te staan.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.