Feyenoord-huurling Yankuba Minteh wordt voor recordbedrag ploeggenoot van Bart Verbruggen
Yankuba Minteh © Pro Shots

Feyenoord-huurling Yankuba Minteh wordt voor recordbedrag ploeggenoot van Bart Verbruggen

10:03, 01-07-2024 / Laatste Update: 10:15, 01-07-2024

Yankuba Minteh speelt volgend jaar niet meer voor Feyenoord. De van Newcastle United gehuurde aanvaller stapt voor een recordbedrag over naar Brighton & Hove Albion.

De 19-jarige Minteh speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Feyenoord en maakte een prima indruk. De Gambiaan tekende in Brighton een contract tot de zomer van 2029. De club uit de Engelse Premier League zou 39 miljoen euro overmaken naar Newcastle, een clubrecord.

"Yankuba is een jong talent dat veel belangstelling heeft gewekt, dus we zijn blij hem bij de club te mogen verwelkomen", zei technisch directeur David Weir op de site van de Engelse club. "Hij is een opwindende aanvallende speler met een ongelooflijke snelheid. Hij had een zeer indrukwekkend seizoen bij Feyenoord en deed ervaring op in zowel de Champions League als de Europa League."

Newcastle haalde Minteh in 2023 van Odense BK, maar verhuurde de buitenspeler meteen aan Feyenoord. De Gambiaanse international tekende afgelopen seizoen voor tien treffers in 27 competitieduels namens Feyenoord.

Bij Brighton staan de Nederlanders Bart Verbruggen, Kjell Scherpen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman onder contract.