Flinke twijfel aan blunderende Manuel Neuer bij Duitsland: 'Altijd makkelijk om keeper de schuld te geven'
Manuel Neuer ligt vlak voor de start van het EK onder vuur bij Duitsland. ©Pro Shots

Flinke twijfel aan blunderende Manuel Neuer bij Duitsland: 'Altijd makkelijk om keeper de schuld te geven'

10:55, 08-06-2024 / Laatste Update: 12:41, 08-06-2024

Bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland staat volledig achter Manuel Neuer. De 38-jarige doelman van Bayern München blunderde vrijdagavond opzichtig tijdens een gewonnen oefenduel met Griekenland (2-1).

Neuer kreeg een schot van Christos Tzolis niet onder controle en zag Georgios Masouras de score openen. Pas diep in de slotfase boog Duitsland de achterstand om in een nipte oefenzege in de laatste wedstrijd voor het EK. Vrijdag opent Duitsland in eigen land het Europees kampioenschap met de groepswedstrijd tegen Schotland. Neuer is en blijft onbetwist bij bondscoach Nagelsmann.

'Altijd makkelijk'

"Ik sta geen discussies over Manuel toe", zei Nagelsmann na afloop van de wedstrijd tegen de media. "Hij pakt ook drie ballen die veel keepers niet pakken. Het is altijd makkelijk om de keeper de schuld te geven van een doelpunt. Meestal wordt er gescoord na een reeks van fouten."

Blunder in Champions League

Neuer blunderde onlangs ook in de halve finale van Bayern München tegen Real Madrid in de Champions League. Nagelsmann heeft met Marc-André ter Stegen van FC Barcelona een goede doelman achter de hand.

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Duitsland

13 juni 2024, 10:00

De Duitse voetbalbond heeft de selectie voor het EK 2024 bekend gemaakt. Eerder doken al meerdere namen op via sociale media, vervolgens werd de 27-koppige selectie bekendgemaakt. Daar viel nog één speler af: keeper Alexader Nübel.

Bekijk op onze speciale EK-pagina alles over het komende EK voetbal in Duitsland: van statistieken tot selecties en van het programma tot het laatste nieuws.