Hongaarse voetbalbond: spits Barnabas Varga na botsing buiten levensgevaar, operatie noodzakelijk
Barnabas Varga werd met doeken afgeschermd. © Getty Images

Hongaarse voetbalbond: spits Barnabas Varga na botsing buiten levensgevaar, operatie noodzakelijk

06:12, 24-06-2024 / Laatste Update: 08:29, 24-06-2024

Het was even doodstil in het stadion van Stuttgart op het EK. Bij de laatste groepswedstrijd in Poule A tussen Schotland en Hongarije ging het vreselijk mis. Na een standaardsituatie bleef de Hongaarse spits Barnabas Varga roerloos liggen.

Hongarije nam een vrije trap en daarbij kwam Varga in botsing met de Schotse keeper. Hij knalde met zijn hoofd op de schouder van Angus Gunn. De schrik op het veld was groot, medici snelden naar Varga toe om hem te verzorgen. Na ongeveer zes minuten behandeling werd hij van het veld gedragen, met doeken om hem heen. Alle fans in het applaudisseerden.

Na de wedstrijd liet de Hongaarse voetbalbond weten dat Varga buiten levensgevaar en bij kennis was. Volgens bondscoach Marco Rossi liep de 29-jarige spits van Hongaarse topclub Ferencváros onder meer een gebroken jukbeen op en moet hij daaraan geopereerd worden. Ook kampt hij met een hersenschudding.

Hongarije in wachtkamer op EK

Hongarije won de wedstrijd uiteindelijk in de 100e minuut. De Hongaren mogen daardoor nog altijd blijven hopen van een plekje in de knock-outfase, als een van de beste nummers 3.

Hongarije mag nog hopen op achtste finales EK na zinderende ontknoping tegen Schotland

23 juni 2024, 23:02

Hongarije heeft de laatste strohalm gegrepen op het EK. Het land won zondagavond in een do-or-diewedstrijd van Schotland. De beslissing viel pas in de 100e minuut: Kevin Csoboth werd de held van Hongarije. Schotland ligt eruit, Hongarije zit in de wachtkamer als een van de beste nummers 3 en om de medische situatie van spits Barnabas Varga.

Eriksen

Veel voetbalfans zullen terug hebben gedacht aan het EK van 2020, dat door de coronacrisis een jaar later werd gehouden. Toen zakte Christian Eriksen in elkaar met een hartstilstand tegen Finland. Destijds vormden teamgenoten een kring om Eriksen, zodat de medische staf zijn werk kon doen. Eriksen herstelde en scoorde zelfs dit EK.

Mis niets van het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.