Kylian Mbappé kan ondanks gebroken neus nog lachen: 'Iemand nog ideeën voor een masker?'
Kylian Mbappé / Getty Images

Kylian Mbappé kan ondanks gebroken neus nog lachen: 'Iemand nog ideeën voor een masker?'

06:27, 18-06-2024

Kylian Mbappé brak maandagavond zijn neus tijdens de wedstrijd tussen Oostenrijk en Frankrijk op het EK voetbal. Zelf kon de Franse superster wel lachen om het voorval: om half twee 's nachts gooide hij er nog een geinig tweetje uit.

Mbappé vroeg op X wie er nog ideeën heeft voor een geinig masker. Hij kreeg ooit een masker van Ninja Turtle Donatello van oud-teamgenoot Thiago Silva, omdat hij op de personage uit de animatieserie zou lijken. Er werden dan ook veel foto's gereageerd van Mbappé met dat masker op.

Mbappé kwam maandagavond in duel met Kevin Danso. Bij een koppoging raakte hij de schouder van de grote Oostenrijkse verdediger. Daarna lag Mbappé met een bebloede neus op de grond. Al vrij snel bleek dat Mbappé zijn neus had gebroken, wat de Franse bond ook nog bevestigde.

'Blessure van tien dagen'

De Franse media doken er direct bovenop: wat was er met hun superster aan de hand? Er werd een oude arts van de Franse bond opgebeld. Die gaf aan dat bij een gecompliceerde breuk het EK voor Mbappé serieus in gevaar zou komen. Hij werd in ieder geval naar het ziekenhuis van Düsseldorf gebracht om te kijken hoe ernstig het was.

Mbappé wacht nog altijd op zijn eerste treffer op een EK. Hij scoorde al twaalf goals op een WK (in veertien wedstrijden), maar de teller na vijf EK-wedstrijden staat nog altijd op nul. Wel gaf hij al drie assists.

Bloedend Frankrijk klaar voor EK-clash met Oranje na magere zege op ongelukkig Oostenrijk

17 juni 2024, 22:56

Topfavoriet Frankrijk is het EK begonnen met een zuinige zege op Oostenrijk. In de poule van Oranje hadden de Fransen veel moeite met Oostenrijk, maar dankzij een eigen goal van oud-Ajacied Maximilian Wöber won het wel: 1-0. Frankrijk speelt vrijdag tegen Nederland, maar zag sterren Kylian Mbappé en Antoine Griezmann flinke hoofdwonden oplopen.

Real Madrid

De 25-jarige spits maakt deze zomer transfervrij de overstap van Paris Saint-Germain naar Real Madrid. Hij wordt al jaren aan de Spaanse club gekoppeld. Bij Real Madrid gaat hij een voorhoede vormen met Vinicius Junior en Rodrygo, met vlak daarachter Jude Bellingham.

Mis niets van Kylian Mbappé en Frankrijk op het EK

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Kylian Mbappé, Frankrijk en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.