Met dit lid van de medische staf van Nederland vierde Cody Gakpo zijn goal tegen Roemenië
Cody Gakpo viert zijn goal tegen Roemenië. © Getty Images

Met dit lid van de medische staf van Nederland vierde Cody Gakpo zijn goal tegen Roemenië

18:49, 02-07-2024 / Laatste Update: 20:35, 02-07-2024

Cody Gakpo scoorde maar weer eens voor Nederland op een eindronde. De speler van Liverpool maakte de openingstreffer tegen Roemenië in de achtste finale van het EK. Zijn goal vierde hij met iemand van de technische staf, maar wie?

Gakpo sprintte juichend naar de bank, niet om een teamgenoot in de armen te vallen maar Martin Cruijff. Da's de fysio van het Nederlands elftal. Cruijff was zelf ooit actief als profvoetballer en ging na zijn actieve carrière aan de slag als fysiotherapeut bij AZ. In maart 2018 werd hij aan de medische staf van Oranje toegevoegd en die dubbelfunctie bekleedt Cruijff nog steeds.

Bekijk hier de drie goals van Cody Gakpo en Donyell Malen tijdens Nederland - Roemenië

2 juli 2024, 19:48

Hij was in de groepsfase al twee keer trefzeker op dit EK en heeft zijn waarde wéér bewezen voor het Nederlands elftal: Cody Gakpo opende dinsdagavond de score voor het zoekende Nederlands elftal in de achtste finale tegen Roemenië. In de tweede helft leverde hij ook een panklare assist op Donyell Malen, die als invaller in de blessuretijd ook nog de 3-0 uit een counter maakte.

Volg hier live Roemenië - Nederland, met alle opmerkelijke gebeurtenissen, uitgebreide statistieken van de wedstrijd en de meest opvallende reacties.

Spelerscarrière Martin Cruijff

Martin Cruijff speelde zelf ook betaald voetbal, op acceptabel niveau. Hij speelde in de jeugd van Ajax, maar schopte het niet tot het eerste elftal. Dat deed hij wel bij Cambuur Leeuwarden. Verder speelde hij in Nederland ook voor Haarlem, Telstar en TOP Oss. Daarnaast was er een buitenlands avontuur op Cyprus bij AEK Larnaca. Hij sloot zijn carrière in 2004 af bij de amateurs van vv Katwijk.

Nederland in kwartfinales

Gakpo verzorgde in de tweede helft ook de assist bij het tweede doelpunt van Oranje. De aanvaller van Liverpool zette goed door aan de linkerflank, hield de bal in het zestienmetergebied net binnen en gaf de bal op maat voor op Donyell Malen, die makkelijk binnentikte. Invaller Malen bepaalde in de blessuretijd de eindstand ook nog eens op 3-0.

Alles over het EK

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standenwedstrijden en selecties.