Ongeloof over UEFA na dramatisch incident met Barnabas Varga: 'We waren net zo geschokt als jullie'
Grote paniek nadat Barnabas Varga is neergegaan. © Getty Images

Ongeloof over UEFA na dramatisch incident met Barnabas Varga: 'We waren net zo geschokt als jullie'

06:49, 24-06-2024 / Laatste Update: 09:37, 24-06-2024

De voetbalwereld hield zondagavond de adem in. Barnabas Varga, spits van Hongarije, lag na een keiharde botsing met de Schotse doelman Angus Gunn roerloos op de grond. Voetbalbond UEFA vergat vervolgens de eigen regels en dat leverde flink wat boze reacties op.

Ondanks de grote zorgen over de toestand van Varga werd een herhaling van het misselijkmakende incident vertoond aan iedereen die voor de televisie naar de wedstrijd zat te kijken. Dit is in strijd met de regels die de UEFA zelf opstelde. De Engelse rechtenhouder BBC kreeg veel kritiek en kwam met een verklaring.

"We waren net zo geschokt als jullie toen ze dat incident opnieuw lieten zien", richtte BBC-presentator Gabby Logan zich tot de kijkers. "Er zijn protocollen rond dit soort incidenten na wat er drie jaar geleden met Christian Eriksen gebeurde." Het hart van de Deen stopte ermee tijdens de EK-wedstrijd met Finland en ook die beelden gingen de wereld over.

"We waren erg verrast dat de UEFA besloot deze herhaling te laten zien", aldus Logan. "Daarom zijn we zo snel mogelijk meteen overgestapt naar een beeld van grote afstand." De BBC en ook andere zendgemachtigden zijn voor de beelden afhankelijk van de wereldwijze feed van de UEFA. Ze hebben dus beperkte invloed op wat wordt uitgezonden.