Politie reageert op aanhouding Feyenoord-fan die 'alleen maar' de bus filmde: 'Ook antisemitische leuzen'
Yankuba Minteh © Getty Images/X, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Politie reageert op aanhouding Feyenoord-fan die 'alleen maar' de bus filmde: 'Ook antisemitische leuzen'

13:35, 08-04-2024 / Laatste Update: 13:47, 08-04-2024

Na afloop van De Klassieker kwamen er nog een aantal opmerkelijke beelden naar buiten vanuit Rotterdam. Zo werd een man die de spelersbus van Feyenoord wilde filmen voor de ogen van zijn zoontje een politiebusje in getrokken, en moest Yankuba Minteh lopend naar huis.

Voorafgaand aan de 6-0 overwinning van Feyenoord wilde een Rotterdamse supporter de spelersbus van Feyenoord filmen, maar daar was de politie niet van gediend. Zijn zoontje barstte daarop in tranen uit, en schreeuwde in paniek om zijn vader. Een agent die op de passagiersstoel zat nam de jongen mee het busje in, dat vervolgens wegreed.

Er zou op worden gehandhaaft'

Inmiddels heeft de Rotterdamse Eenheid gereageerd dat de man is aangehouden vanwege het roepen van antisemitische leuzen. Het jongetje is meegenomen zodat hij met zijn moeder kon worden herenigd. De man is na een paar uur vrijgelaten. Een woordvoerster van de politie zegt over het incident het volgende: “Het gaat om woorden waarvan we met z'n allen hebben afgesproken dat die niet geuit mogen worden.” De woordvoerster benadrukt daarnaast dat de politie vooraf aan de wedstrijd heeft aangegeven dat dit soort uitspraken niet getolereerd worden en dat ze waar mogelijk erop gaat handhaven.

Minteh gaat te voet naar huis

Voor Minteh was er geen plek in een bus of auto. De Feyenoorder die twee keer scoorde en een assist gaf moest De Kuip te voet verlaten. Hij heeft zelf geen rijbewijs en ging daarom lopend naar huis. Onderweg werd hij door fans toegezongen en ging hij nog met een aantal van hen op de foto.