Scheidsrechter Danny Makkelie grijpt meteen hoofdrol op EK voetbal: Duitsland scoort na discutabel moment tegen Hongarije
Duitsland scoort tegen Hongarije, Danny Makkelie keurt de goal ondanks een Duitse duw goed © Getty Images

18:36, 19-06-2024 / Laatste Update: 20:02, 19-06-2024

Danny Makkelie mocht woensdagavond eindelijk opdraven tijdens het EK voetbal en was al snel voer voor discussie. De Nederlandse scheidsrechter keurde de 1-0 van Duitsland tegen Hongarije goed, terwijl er een flinke duw aan de goal voorafging.

In de 22ste minuut kon het gastland juichen. Wonderkind Jamal Musiala opende de score tegen Hongarije. Een paar tellen daarvoor liep Ilkay Gündogan een Hongaarse tegenstander omver. De Hongaren dachten dat er gefloten zou worden voor een overtreding, maar dat deed Makkelie niet. Via Musiala verdween de bal uiteindelijk in het doel. Ondanks protesten van Hongarije greep ook de Nederlandse VAR niet in.

Makkelie wordt ondersteund door assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Serdar Gözübüyük is de vierde man, Rob Dieperink de VAR en hij wordt weer geassisteerd door Pol van Boekel. Dieperink en Van Boekel vonden het dus niet nodig om Makkelie te corrigeren, waardoor de goal van Musiala blijft staan.

Duitsland won het openingsduel op dit EK met veel overtuiging van Schotland (5-1). De Hongaren verloren juist, met 1-3, van Zwitserland. De tegengoal kwam hen dus enorm slecht uit. Kort voor rust leek Hongarije alsnog langszij te komen, maar dat feest ging niet door vanwege buitenspel. Zo staat Duitsland na de eerste helpt nipt voor. In de tweede helft gooide Duitsland de wedstrijd in het slot.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.