Servië-talisman Tadic kent heerlijke WK-generale tegen Bahrein

Tadic' 0-1 / Screenshot

Trevor Wagener • 19:21, 18-11-2022 / Laatste Update: 02:03, 12-12-2023

WK-ganger Servië is lekker bezig in aanloop naar het eindtoernooi in Qatar. De ploeg was in Riffa sterker dan Bahrein: 1-5. Ajacied en aanvoerder Dusan Tadic deed 'maar' een uur mee, maar greep wél de hoofdrol.

De bijna 34-jarige aanvaller opende al na 8 minuten de score uit een te gekke vrije trap. Hoewel Yusuf Hilal namens het thuisland kort daarna voor 1-1 zorgde, had Servië weinig van hen te vrezen. Wel 'duurde' het even voordat het team van bondscoach Dragan Stojkovic verder op stoom kwam.

MOTM

Daarvoor moest men wachten tot de 2e helft: Tadic zorgde voor 1-2 in de 50e minuut op aangeven van Dusan Vlahovic en bracht diezelfde Vlahovic 1 minuut daarna met een prachtige hakbal in stelling om de 1-3 te maken, en de Juventus-spits faalde niet.

Tadic werd na een uur vervangen door voormalig Heerenveen-spelmaker Filip Djuricic. Diezelfde Djuricic, tegenwoordig actief bij Sampdoria, maakte kort voor het slot de 1-4. Op assist van Vlahovic bepaalde Luka Jovic kort daarna de eindstand.