Telstar 'presenteert' dag na ontslag trainer Mike Snoei al zijn opvolgers
Mike Snoei is ontslagen als trainer van Telstar. ©Pro Shots

Telstar 'presenteert' dag na ontslag trainer Mike Snoei al zijn opvolgers

14:36, 06-02-2024 / Laatste Update: 14:45, 06-02-2024

Telstar heeft trainer Mike Snoei ontslagen. De nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie zegt dat het niet anders kon, na de zwaar teleurstellende resultaten van afgelopen maanden. Een dag na het ontslag presenteerde Telstar zijn opvolgers.

De club laat weten met twee assistenten van Snoei het seizoen af te maken. Anthony Correia en Ulrich Landvreugd nemen per direct de taken van Snoei over. “Het is een voordeel dat de club met Anthony en Ulrich al twee gekwalificeerde trainers bij het eerste elftal heeft, bovendien met veel ervaring en kennis van de club en van de spelersgroep. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij het seizoen op positieve wijze kunnen voortzetten", zegt technisch manager Peter Hofstede op de website van de club.

Telstar won voor het laatst op 17 november en is inmiddels afgegleden naar plek twintig in de KKD. Er werd dit seizoen al zestien keer verloren. De 6-1 nederlaag tegen MVV in Maastricht was de druppel die de emmer deed overlopen bij de club uit Velsen-Zuid.

'We hoopten op verbetering'

“Met het competitieprogramma na de winterstop en de terugkeer van de geblesseerde spelers was de hoop dat de resultaten zouden verbeteren. Voor beide partijen is het een teleurstellende constatering dat dit niet is verbeterd", laat algemeen directeur Leon Annokkée weten op de website van de club.

'Mike deed er alles aan'

Telstar laat weten dat het eigenlijk niet aan de zestigjarige trainer lag. “Mike heeft er alles aangedaan om er het maximale uit te halen en aan zijn arbeidsethos en beleving heeft het zeker niet gelegen, maar we hadden gehoopt en verwacht dat het beter zou gaan. Dit is helaas niet gelukt."

Successen

Onder Snoei eindigde Telstar vorig seizoen nog op een negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, maar miste het dus wel de play-offs. Snoei was ook al trainer in het successeizoen van Telstar (2017/2018), waarin Telstar zelfs de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie haalde.