Valentijn Driessen over waarom PSV niet door is: 'Een kapitale blunder'
Een balende Luuk de Jong. © Getty Images

Valentijn Driessen over waarom PSV niet door is: 'Een kapitale blunder'

00:10, 14-03-2024

PSV is klaar in de Champions League. Het strandde dinsdagavond in de achtste finales na een nederlaag op bezoek bij Borussia Dortmund. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, dacht te weten waarom PSV uitgeschakeld werd.

In zijn column voor De Telegraaf schreef Driessen dat PSV vooral zichzelf niet was omdat de tandem Jerdy Schouten/Joey Veerman uit elkaar werd gehaald op het middenveld. Schouten zakte een linie naar achter en verving André Ramalho, terwijl Veerman het defensieve middenveld vormde met Mauro Júnior.

PSV vergeet te scoren tegen Borussia Dortmund en is uitgeschakeld in de Champions League

13 maart 2024, 22:53

Het Europese avontuur van PSV zit erop na een frustrerende avond in Dortmund. Na een tweede helft vol kansen was het niet PSV dat de gelijkmaker maakte, maar Borussia Dortmund dat in de allerlaatste seconde de 2-0 maakte. Luuk de Jong zal vannacht nog wel een keer wakker schrikken van zijn gemiste megakans in de slotfase. Dortmund won met 3-1 over twee duels.

Directie heeft gefaald

'En dan komt het echte probleem van het in Nederland ongenaakbare PSV aan de oppervlakte. De achilleshiel is al jaren de invulling van de positie van de centrale verdediger aan de rechterkant. Omdat André Ramalho niet voldoet, ziet trainer Peter Bosz zich keer op keer genoodzaakt zijn koningskoppel Veerman-Schouten te ontmantelen', is Driessen van mening.

'Doodzonde', noemt Driessen het. Die met een beschuldigende vinger wijst naar de directie van PSV. 'Het is een kapitale blunder van algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart dat zij ondanks tientallen miljoenen aan investeringen geen adequate vervanger voor Ramalho hebben opgehaald', aldus Driessen. 'Deze omissie laat zich in de Eredivisie niet voelen, maar kostte PSV een plaats bij de beste acht clubteams van Europa. Tegen nota bene de nummer vier van Duitsland.'