Vivianne Miedema tekent lucratief contract bij Manchester City, Nederlandse spits krijgt opvallend rugnummer
Vivianne Miedema verliet Arsenal na 7 jaar en heeft nu bij Manchester City getekend. ©Getty Images

Vivianne Miedema tekent lucratief contract bij Manchester City, Nederlandse spits krijgt opvallend rugnummer

10:08, 05-07-2024 / Laatste Update: 10:38, 05-07-2024

Vivianne Miedema heeft getekend bij een nieuwe club. Vorige maand verliet ze Arsenal transfervrij. Over haar toekomst was veel gespeculeer, maar daar is nu een einde aan gekomen. Haar nieuwe club is Manchester City.

Dat maakte de Engelse ploeg vrijdagochtend bekend. De 27-jarige Oranje Leeuwin is de eerste zomeraanwinst van City en ze tekent in Manchester een contract voor drie seizoenen. Ze krijgt een opvallend rugnummer. Als spits moet ze het doen met nummer 6 op haar shirt.

"Ik denk dat deze club het beste voor me is nu. Uiteindelijk was het een makkelijke beslissing", zegt Miedema op de site van haar nieuwe club. "Ik heb altijd gezegd dat ik met de beste speelsters om me heen wil voetballen en ik denk dat City de beste voetbalsters ter wereld heeft."

Salaris

Volgens Britse media verdiende Miedema de afgelopen jaren zo'n 250.000 euro per jaar. Het is de verwachting dat ze minstens hetzelfde gaat verdienen bij City. Als ze haar driejarige contract uitdient, dan is ze alleen al bij City op basis van salaris 750.000 euro rijker. Een lucratief contract dus.

Blessure

Miedema komt ook nog even terug op haar blessure. "De afgelopen twee jaar heb ik lang niet zoveel kunnen voetballen als ik wilde. Maar ik denk en hoop dat mijn beste jaren nog steeds moeten komen. Hopelijk helpen de meiden me hier en brengen ze het beste in me naar boven. City heeft dezelfde ambities als ik: de Premier League en andere titels winnen."

Jill Roord en Kerstin Casparij

In Manchester wordt de topscorer aller tijden van Oranje herenigd met de Nederlandse internationals Jill Roord en Kerstin Casparij. Ook trainer Gareth Taylor van Manchester City is blij dat Miedema voor zijn club heeft gekozen. "Ze is een geweldig talent en ik kan niet wachten om met haar te werken. Ze zal een toevoeging zijn voor het team."

Topscorer

Miedema is de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. Ze scoorde liefst 95 goals in 118 wedstrijden voor de Oranje Leeuwinnen. Ze mag zich van haar nieuwe club melden in Zeist voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Nederland tegen Italië en Noorwegen. Eind juli sluit ze aan bij haar nieuwe ploeg.