Dit is de eerste uitvaller in de Tour de France
Wielrenner Michele Gazzoli is de eerste uitvaller in deze Tour de France © Getty Images

Dit is de eerste uitvaller in de Tour de France

16:26, 29-06-2024 / Laatste Update: 16:26, 29-06-2024

Wielrenner Michele Gazzoli is de eerste uitvaller in deze Tour de France. De Italiaan van Astana hield er met nog ruim negentig kilometer te gaan in de eerste etappe van Florence naar Rimini mee op. Gazzoli reed met ploeggenoten Mark Cavendish, Cees Bol, Michael Mørkøv en Davide Ballerini op ruime achterstand van de kopgroep en het peloton.

De 25-jarige Italiaan is sinds 2022 in dienst van Astana. Van augustus 2022 tot en met dezelfde maand vorig jaar zat hij een schorsing uit na positief te zijn getest op een verboden middel in de Ronde van de Algarve in 2022. In eigen land moest hij halverwege de eerste etappe van de Tour de France al opgeven.

Zonder Gazzoli zijn er nog 175 renners in koers. Voor Astana is te hopen dat het daar bij blijft. Sprinter Cavendish rijdt met veel ploeggenoten ver achter het peloton. Hij ziet er slecht uit en moest zelfs een aantal keer overgeven in de bloedhitte. Het is in Italië meer dan dertig graden en dat maakt het, naast de hoogtemeters, een zware etappe.

Tour de France

De Ronde van Frankrijk begint zaterdag in Italië met een rit van Florence naar Rimini. Bekijk op onze speciale pagina over de Tour de France al het laatste nieuws, het volledige rittenschema en de rituitslag en standen in de overige klassementen en de lijst met alle deelnemers. Check ook het overzicht met het te winnen prijzengeld.