Remco Evenepoel en Primoz Roglic maken twee maanden na zware valpartij hun rentree in Dauphiné
Remco Evenepoel (l) en Primoz Roglic (r) maken hun rentree in het Critérium du Dauphiné © Getty Images | Beeldbewerking Sportnieuws.nl

Remco Evenepoel en Primoz Roglic maken twee maanden na zware valpartij hun rentree in Dauphiné

13:46, 24-05-2024 / Laatste Update: 13:47, 24-05-2024

In de Ronde van het Baskenland ging het op 4 april vreselijk mis voor Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Beide renners zagen hun resterende voorjaar in het water vallen, maar nu kan de blik weer op de toekomst worden gericht. Ze maken allebei heen rentree in de Franse etappekoers Critérium du Dauphiné.

In het Baskenland ging het tijdens de vierde etappe flink mis in de afdaling. Evenepoel liep door de massale valpartij een gebroken schouderblad en sleutelbeen op. Bij Roglic viel de schade enigszins mee met wat brandwonden en schrammen. Daarmee lijken beide renners op tijd hersteld te zijn richting de Tour de France.

Wout van Aert heeft revalidatie onderschat: 'Ik ga alleen naar Parijs als ik op topniveau kan presteren'

23 mei 2024, 12:05

Wout van Aert maakt donderdag, drie maanden na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen, zijn rentree in het peloton. De Belg had gehoopt sneller terug te kunnen keren, maar de revalidatie viel hem zwaar. In de Ronde van Noorwegen komt hij weer voor het eerst in actie. Toch blijven de Tour de France en de Olympische Spelen zeer onzeker, zo vertelt Van Aert in een gesprek met Sporza.

Eerste wedstrijdkilometers

De revalidatie en trainingen van Belgisch kampioen Evenepoel verlopen goed. Zo kan de renner van Soudal Quick-Step zoals gepland in de Dauphiné wedstrijdritme opdoen. Een cruciale voorbereiding voor de Belg die een paar weken later zijn debuut gaat maken in de Tour de France.

Evenepoel komt in de Franse etappekoers dus ook Roglic tegen. De Sloveen maakte dit seizoen de overstap van Visma | Lease a Bike naar BORA-hansgrohe, waar in hij tegenstelling tot zijn oude ploeg als absolute kopman wordt aangewezen. Bij de Nederlandse ploeg is Jonas Vingegaard namelijk dé man in de grote rondes.

Krijgt Tadej Pogacar tijdens de Tour de France toch concurrentie van Jonas Vingegaard? 'Hij gaat heel goed vooruit'

24 mei 2024, 11:37

De laatste drie jaar zien we in de Ronde van Frankrijk een rechtstreeks duel voor het eindklassement. Jonas Vingegaard heeft de laatste twee edities zijn rivaal Tadej Pogacar verslagen. Vanwege zijn zware valpartij is het echter nog maar de vraag of hij op tijd is hersteld. Teammanager van Visma | Lease a Bike Richard Plugge spreekt zich uit over de huidige situatie van zijn Deense kopman.

Voor Jonas Vingegaard komt de Dauphiné nog wel te vroeg. De Deense kopman van Visma | Lease a Bike liep bij dezelfde valpartij in het Baskenland zware blessures op, waardoor hem nog een langere revalidatieperiode wacht. Zijn ploeg hoopt dat Vingegaard op tijd is hersteld om in juli voor de derde keer op rij de Tour de France op zijn naam te schrijven. Dan moet hij wel zien af te rekenen met niemand minder dan Tadej Pogacar, die ogenschijnlijk simpel de Giro lijkt te winnen.