Thymen Arensman toont schokkende foto op Instagram: 'Had veel slechter af kunnen lopen'
Thymen Arensman kwam in de Giro d'Italia met de schrik vrij. ©Getty Images/Instagram, beeldbewerking Sportnieuws.nl.

Thymen Arensman toont schokkende foto op Instagram: 'Had veel slechter af kunnen lopen'

18:52, 23-05-2024 / Laatste Update: 18:52, 23-05-2024

Er had bijna een streep door de Giro d'Italia gekund voor Thymen Arensman. De Nederlandse renner van INEOS kwam donderdag tijdens de sprintetappe tot twee keer toe met de schrik vrij. Op Instagram toont Arensman een schokkende foto.

Arenman staat zesde in het algemeen klassement en is met een ijzersterke Ronde van Italië bezig. Maar daar was bijna een vroegtijdig einde aan gekomen. Dankzij teamgenoten verloor de Nederlander geen tijd. Maar dat was zijn minste zorg geweest.

Met nog zeven kilometer te gaan kreeg Arensman te maken met materiaalpech. Niet zomaar een lek bandje, maar een enorme scheur spleet bijna zijn band doormidden. In het bijschrift op Instagram beseft hij ook dat dat hij geluk heeft gehad. "Dit had veel slechter af kunnen lopen, met nog zeven kilometer te gaan", schrijft Arensman.

Thymen Arensman toont de schokkende foto van zijn band. ©Instagram Thymen Arensman

Bedankje aan teamgenoten

Daarna bedankt hij zijn teamgenoten Connor Swift voor het uitlenen van zijn fiets om geen schade in het klassement aan zijn broek te krijgen. Ook Jhonatan Narvaez krijgt een bedankje. De etappewinnaar van dag één van deze Giro hielp Arensman snel weer bij het peloton.

Bijna aangereden

Maar bij het terugkomen in het peloton ging het bijna nóg een keer mis voor Arensman. Terwijl hij achter Narvaez aanreed naar het peloton, reed een neutrale materiaalwagen de Nederlander bij hem aan. Gelukkig kon hij net op tijd wegsturen, waardoor een botsing werd voorkomen. 'Best lucky geweest vandaag'.

Thymen Arensman werd bijna aangereden tijdens de Giro-etappe van donderdag 23 mei. ©Instagram Thymen Arensman

Check hier alle klassementen in de Giro d'Italia, met Tadej Pogacar in de roze trui.