Kiran Badloe mist WK foil door elleboogblessure: 'Volgend WK is voor mij cruciaal'
i

EPA

Kiran Badloe mist WK foil door elleboogblessure: 'Volgend WK is voor mij cruciaal'

Eimert Pruis • 10:16, 12-10-2022 / Laatste Update: 03:44, 12-12-2023

Kiran Badloe (28) ontbreekt op het WK foilsurfen in het Franse Brest dat vrijdag begint. Badloe, die een jaar geleden olympisch goud won in de RSX-klasse in Tokio, is geblesseerd. Hij heeft een peesoverbelasting in zijn elleboog. "Ik wil het niet erger laten worden dan het is en dat is voor 100 procent wel het geval als ik start. Dat wil ik niet riskeren."

Volgens Badloe is er 'niet superveel aan de hand'. Hij kan trainen, zolang hij zijn elleboog niet zwaarder dan 60 procent belast, gaat het goed. "Maar als ik over de grens ga doet het pijn, heb ik er dagen last van." De blessure begon vorige maand. "Qua timing komt het zeer ongelukkig uit, dat is jammer."

Dit WK is minder belangrijk

Badloe is samen met een aantal andere Nederlandse foilers verwikkeld in een strijd om een olympisch ticket dat over 2 jaar beschikbaar is voor Nederland bij de Spelen van Parijs. Het kwalificatietraject van de Nederlandse bond begint volgend jaar, op het WK. Badloe: "Als je kijkt naar de langere termijn, is dit, ondanks dat het nu wel een WK is, minder belangrijk. Volgend jaar is voor mij cruciaal. Dat weegt zwaarder. Nu herstel ik liever zo snel mogelijk."