Jessica Schilder zet goede vorm voort, Lieke Klaver grijpt naast medailles op 100 meter
Jessica Schilder is Nederlands kampioene kogelstoten geworden. ©Pro Shots

23:20, 28-06-2024 / Laatste Update: 23:20, 28-06-2024

Kogelstootster Jessica Schilder is voor het vijfde jaar op rij nationaal kampioene outdoor geworden. De 25-jarige Europees kampioene gooide haar kogel in het FBK-stadion in Hengelo 19,79 meter ver en zorgde daarmee voor een kampioenschapsrecord. Het was meteen ook haar beste stoot van het seizoen.

Schilder prolongeerde eerder deze maand in Rome haar Europese titel met een afstand van 18,77. Jorinde van Klinken, de nummer 2 van de EK, legde in Hengelo ook beslag op de tweede plaats. Benthe König pakte het brons. De NK atletiek zitten een maand voor de start van de Olympische Spelen in Parijs. Voor veel atleten een extra meetmoment om de vorm te peilen.

100 meter

Lieke Klaver, die in Rome derde werd op de 400 meter, kwam op de NK in actie op de 100 meter. De 25-jarige atlete eindigde als vierde. Tasa Jiya werd Nederlands kampioene in een tijd van 11,22, een persoonlijk record. Nadine Visser en Marije van Hunenstijn werden respectievelijk tweede en derde.

Femke Bol

Zaterdag gaan de NK atletiek in Hengelo verder. Dan staan onder andere de 200 en 800 meter voor de lopers op het programma. Ook gaan de meerkampers verder met hun programma. Daarnaast zijn de finales op de steeplechase. Zaterdagavond is de finale van de 400 meter horden, hét onderdeel van Femke Bol. Het is echter maar de vraag of zij meedoet. Voorlopig staat ze alleen ingeschreven voor de halve finales van de 200 meter.

Femke Bol ziet weinig in nieuw poenerig atletiekgala van voormalig topatleet

22 juni 2024, 15:02

Voormalig topatleet Michael Johnson zet een nieuwe reeks poenerige atletiekwedstrijden op: Grand Slam Track. De voormalig olympisch kampioen 200 en 400 meter heeft als eerste atleet Sydney McLaughlin-Levrone vastgelegd. Zij is de grote concurrente van Femke Bol op de 400 meter horden.