Darter Wessel Nijman mag meedoen aan Euro Tour, ook Jeffrey de Zwaan naar Oostenrijk
Wessel Nijman stunt tegen Luke Littler © Getty Images

Darter Wessel Nijman mag meedoen aan Euro Tour, ook Jeffrey de Zwaan naar Oostenrijk

18:11, 10-04-2024 / Laatste Update: 18:00, 11-04-2024

Nadat de vloertoernooien maandag en dinsdag afgewerkt werden in Leicester, werden woensdag de Euro Tour-kwalificaties gegooid, voor twee evenementen. Wessel Nijman was tweemaal succesvol.

Allereerst konden de tourkaarthouders zich kwalificeren voor het vijfde Euro Tour van het jaar. De Austrian Darts Open wordt gehouden in het weekend van 26 tot en met 28 april. Naast vaste klanten als Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Gian van Veen hebben zich voor het toernooi in Oostenrijk nog twee Nederlanders geplaatst.

Wessel Nijman

Wessel Nijman gooide knap 100 gemiddeld tijdens de finaleronde van van het kwalificatietoernooi. James Hurrell werd met 6-3 verslagen, waardoor Nijman voor het gaat gooien op de Euro Tour. In 2019 stond hij ook al twee keer op de Euro Tour. Afgelopen jaar maakte hij zijn debuut op het WK van de PDC. Steve Beaton was toen te sterk. Naast Nijman kwalificeerde ook Jeffrey de Zwaan zich voor Oostenrijk.

Euro Tour 6

De zesde Euro Tour van het jaar wordt gehouden in het Duitse Kiel. De Baltic Sea Darts Open staat in het weekend van 10 tot en met 12 mei op de planning. Ook daarvoor vond woensdag een kwalificatietoernooi plaats. Drie Nederlanders pakten een ticket: Wessel Nijman, Maik Kuivenhoven en Niels Zonneveld.