Let op: Premier League Darts met Michael van Gerwen in Rotterdam Ahoy ook op gratis zender
Michael van Gerwen is weer gratis op een open zender te zien in de Premier League © PDC Darts

Let op: Premier League Darts met Michael van Gerwen in Rotterdam Ahoy ook op gratis zender

06:18, 18-04-2024 / Laatste Update: 06:19, 18-04-2024

De Premier League Darts is deze donderdag weer te zien op een open zender. Door de samenwerking tussen Talpa en Viaplay is de twaalfde speelavond in Rotterdam Ahoy live te zien.

De afgelopen jaren is het darten uitsluitend te zien op Viaplay. Hiervoor moet een (steeds duurder wordend) abonnement afgesloten worden door de kijker. Eerder was het darten jarenlang te zien op RTL7 en daarvoor bij SBS6.

Viaplay TV op SBS9

Nu is het darten terug bij SBS. Door de samenwerking tussen Talpa en Viaplay kan men nu op de open en gratis zender Viaplay TV (op SBS9) live naar het dartspektakel kijken. De twaalfde avond van de Premier League wordt gespeeld in Rotterdam Ahoy en begint om 20.00 uur. De uitzending begint om 19.30 uur op Viaplay TV.

TV-gids: op welk kanaal kan ik de gratis sportzender Viaplay TV vinden?

5 april 2024, 06:28

Streamingsdienst Viaplay is de samenwerking aangegaan met Talpa. Dinsdag werd duidelijk dat beide partijen een deal hebben gesloten. Op de zender SBS9 wordt vanaf 5 april Formule 1 uitgezonden. De Grand Prix van Japan is de eerste race van mogelijk meerdere races die worden uitgezonden op het open net. Waar je deze tv-zender kan vinden, die onder de naam Viaplay TV verder gaat, kun je hier lezen.

Rotterdam

Sinds 2016 is Rotterdam Ahoy een vaste locatie tijdens de Premier League Darts. In een vaak volledig oranje zaal speelt Michael van Gerwen zijn 'thuiswedstrijd', maar ook Raymond van Barneveld speelde een aantal keer voor eigen publiek.

Vincent van der Voort benoemt uniek fenomeen bij Premier League in Rotterdam: 'Dat vinden alle andere spelers ook'

18 april 2024, 12:30

Het is donderdag eindelijk zo ver: de Premier League Darts komt naar Rotterdam. Voor Michael van Gerwen een speciale avond, want hij mag voor eigen publiek spelen. Het is inmiddels een traditie dat de dartsliefhebbers in Ahoy allemaal in het oranje uitgedost zullen zijn en dat levert mooie plaatjes op. Sportnieuws.nl sprak met darter Vincent van der Voort over hoe bijzonder de Premier League-avonden in Rotterdam zijn.

In Rotterdam krijgt Van Gerwen het gelijk zwaar. Wereldkampioen en nummer één van de wereld Luke Humphries is zijn tegenstander in de laatste kwartfinale van de avond. Luke Littler en Michael Smith openen de avond in Ahoy.