Topfavoriet Engeland wint World Cup of Darts, Belgisch duo Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts afgemaakt
Luke Humphries en Michael Smith met de beker. © PDC Darts

Topfavoriet Engeland wint World Cup of Darts, Belgisch duo Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts afgemaakt

22:15, 30-06-2024 / Laatste Update: 23:33, 30-06-2024

Topfavoriet Engeland heeft de World Cup of Darts gewonnen. Luke Humphries en Michael Smith waren in de finale met 10-6 te sterk voor verrassende finalist Oostenrijk. Rowby-John Rodriguez en Mensur Suljovic hadden in de halve finale gestunt door het Belgische duo Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts te verpletteren met 8-3 in legs. verpletterden de Belgen met 8-3 in legs.

Engeland had het toernooi voor het laatste gewonnen in 2016. Toen waren Phil Taylor en Adrian Lewis voor de vierde keer het beste duo. Humphries en Smith bezorgden Engeland de vijfde zege in de historie en daarme heeft het er nu eentje meer dan Nederland. Dat het Engelse duo in de finale stond was geen verrassing, maar de tegenstander Oostenrijk was dat wel.

Negen missers op de dubbel

België begon namelijk met veel zelfvertrouwen aan de halve finale tegen de Oostenrijkers na de klinkende zege van zaterdag op Nederland (8-2). Huybrechts en Van den Bergh ontsnapten eerder op de dag tegen Italië (8-7), maar gingen toch als favoriet de partij in. Ze kwamen bedrogen uit. België begon nog wel goed en nam de leiding: 3-1.

Oostenrijk vocht zich echter terug en kwam vlak voor de eerste break met 4-3 in legs voor. Daar mocht het de Belgen voor bedanken, want die lieten liefst negen pijlen op de dubbel liggen. Ook na de break denderden Rodriguez en Suljovic door met een nieuwe break en kwamen ze op een comfortabele 6-3 voorsprong. De Belgen speelden niks meer klaar en gingen kopje onder.

Nederland uitgeschakeld

In de achtste finale wisten de Belgen het Nederlandse duo Michael van Gerwen en Danny Noppert op zaterdag nog te slopen (8-2). Dat was voor het tweede jaar op rij dat België te sterk was voor Nederland. Vorig jaar versloegen Van den Bergh en Huybrechts ook Noppert, maar toen was Dirk van Duijvenbode zijn maatje.

Bijzonder dartsduo

Normaliter kunnen Huybrechts en Van den Bergh elkaar niet uitstaan. Vorig jaar waren de twee ook al een duo, maar het enthousiasme was lang niet zo hoog als nu. Beide darters gooiden toen hun pijlen zonder al te veel emotie. Dat is dit jaar wel anders.

Het Belgische duo kon het zaterdagavond ook niet laten om nog even een steek onder water uit te delen aan Van Gerwen en Noppert na afloop van hun gewonnen partij. Huybrechts liet aan iedereen weten dat hij zijn Belgische dartspartner veel beter vond gooien dan Mighty Mike.