Max Verstappen net voor kwalificatie GP Canada nog altijd niet tevreden: 'Auto stuitert veel'
Max Verstappen en zijn bezoek aan de Wall of Champions. © Getty Images

Max Verstappen net voor kwalificatie GP Canada nog altijd niet tevreden: 'Auto stuitert veel'

19:37, 08-06-2024 / Laatste Update: 19:48, 08-06-2024

Max Verstappen heeft in de eerste en enige droge vrije training van de Grand Prix van Canada de tweede plek neergezet. De Nederlander kwam tot 1:12,923. Daarmee was hij flink langzamer dan Lewis Hamilton, die de snelste tijd noteerde. Verstappen was nog altijd niet tevreden over zijn RB20.

De vrijdag verliep dramatisch voor de wereldkampioen en huidig nummer 1 in de WK-stand. VT1 was heel nat, dus kon Verstappen niet veel oefenen. De sessie daarna was al vrij snel klaar vanwege problemen met de ERS, een batterijsysteem in de auto. Dat duurde allemaal zo lang, dat de Nederlander niet meer in actie kwam.

Stuiteren

Dus moest Verstappen alles doen in VT3, van long tot kwalificatieruns. Dat laatste deed hij pas tegen het einde van de training, omdat toen de baan het droogste was en er minder benzine in de tank zat. "De auto springt veel heen en weer, vooral bij het remmen in bocht 1", analyseerde Verstappen naar de pitmuur.

Uiteindelijk perste Verstappen er toch nog de tweede tijd uit. En in de jacht naar het maximale rondje kuste hij nog de Wall of Champions, de muur op het rechte stuk voor start/finish. "Ik raakte rechtsachter een klein stukje van de muur", zei hij daarover. Verstappen werd gesandwicht door de Mercedessen: P1 voor Lewis Hamilton en P3 voor George Russell. Bij Ferrari liep het ook niet, in het speciaal bij de klagende Charles Leclerc.