De arrestatie van zes officials van de FIFA betekent een nieuw schandaal voor de wereldvoetbalbond. De afgelopen jaren rolde de bond van het ene incident naar het andere.
Het ISL-schandaal: Tussen 1992 en 2000 betaalt de firma ISL steekpenningen aan FIFA-officials, onder wie de toenmalige Braziliaanse voorzitter Joao Havelange. Het marketingbedrijf kocht voor miljoenen de uitzendrechten van belangrijke evenementen en verkocht die weer door. Topofficials van de FIFA streken 'aanzienlijke sommen geld' op, bleek uit een onderzoek in 2013. De huidige president Sepp Blatter ontsprong de dans, ook al vroegen de onderzoekers zich hardop af of hij niet van de corruptie moet hebben geweten.
Verkiezing 1998: De presidentsverkiezing kort voor het WK in Frankrijk verloopt niet zonder verdenkingen. Blatter verslaat de Zweed Lennart Johansson en wordt president. Voorafgaand aan de verkiezingen gaat het gerucht dat Afrikaanse gedelegeerden omgekocht zouden zijn in een hotel in Parijs. Blatter heeft die beschuldiging altijd van de hand gewezen.
De WK's van 2018 en 2022: Vanuit Rusland en Qatar, de organisatoren van de WK's van 2018 en 2022, zouden steekpenningen zijn betaald aan de FIFA om die toernooien in de wacht te slepen. In 2010 kregen beide landen daadwerkelijk de organisatie toegewezen. De FIFA onderzocht later de vele beschuldigingen van omkoping, maar concludeerde vorig jaar dat er geen grove overtredingen van de regels zijn geweest. Ook bij deze uitkomst worden vraagtekens gezet.
Verkiezing 2011: Blatter vond in 2011 een serieuze uitdager in het presidentschap van de FIFA in de persoon van Mohammed bin Hammam uit Qatar. Bin Hammam trok zich echter terug uit de verkiezing, omdat hij beschuldigd werd van omkoping. Hij zou Caribische officials hebben omgekocht in zijn jacht om het presidentschap. Tegelijk gaan er beschuldigingen dat Bin Hammam geld zou hebben overgemaakt aan officials voor de organisatie van het WK in Qatar. Dat ontkent de bond van Qatar.
WK-tickets: Verschillende keren gingen FIFA-officials volgens beschuldigingen de zwarte markt op met WK-tickets. De belangrijkste verdachte is Jack Warner uit Trinidad en Tobago, die in legio schandalen bij de FIFA wordt genoemd. Hij zou in 2002 en 2006 tickets hebben doorverkocht en daar grof geld aan hebben verdiend. Ook Ismail Bhamjee uit Botswana zou kaarten hebben doorverkocht in 2006. In 2014 zou de zoon van de Argentijnse FIFA-topofficial Julio Grondona tickets hebben doorverkocht.