Oranje-volleybalster Laura Dijkema gaat op Ibiza mee in Memphis Depay-hype en inspireert collega's
Laura Dijkema © Instagram en Getty Images

Oranje-volleybalster Laura Dijkema gaat op Ibiza mee in Memphis Depay-hype en inspireert collega's

11:29, 01-07-2024 / Laatste Update: 11:30, 01-07-2024

De Nederlandse volleybalsters plaatsten zich eerder deze maand voor de Olympische Spelen en vieren sindsdien een welverdiende vakantie. We zien ze op het strand, op het terras en aan het water. Laura Dijkema blijkt ondertussen ook het EK voetbal op de voet te volgen.

Het gaat al sinds de eerste oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Canada (4-0) met grote regelmaat over het hoofd van Memphis Depay. En dan vooral over wat daar op zit. De vlechtjes in zijn haar en de witte zweetband die de clubloze aanvaller draagt houden de gemoederen flink bezig. De band is zelfs een ware hype geworden, met talloze Oranje-fans die er ook eentje op de kop hebben getikt.

Ook Dijkema ziet wel iets in de trend en doet vrolijk mee op het strand van Ibiza. De ervaren volleybalsters heeft voor een rode variant gekozen en poseert er meermaals mee. "De week van de haarband", laat ze op Instagram bij de foto's weten. Ploeggenote Maret Grothues (35) ziet het in ieder geval helemaal zitten. "Je bent mijn muze", reageert ze.

De 34-jarige Dijkema maakt al sinds 2010 deel uit van de selectie van de Nederlandse volleybalsters. Momenteel staat ze onder contract bij de Amerikaanse club LOVB Omaha.

Op de foto met Oranje

Vorige week was Dijkema in Zeist te vinden bij de KNVB. Daar poseerde ze met een kartonnen bord met Xavi Simons, Daley Blind, Virgil van Dijk en de op het EK niet aanwezige Mats Wieffer. Oranje-international Jackie Groenen kon dat bijzonder goed waarderen: