Henry Schut verlaat WK schaatsen 'plotsklaps' om trieste omstandigheden, Mark Tuitert presenteert bij NOS
Henry Schut (r) in gesprek met Ireen Wüst. © NOS

Henry Schut verlaat WK schaatsen 'plotsklaps' om trieste omstandigheden, Mark Tuitert presenteert bij NOS

12:32, 09-03-2024 / Laatste Update: 14:44, 09-03-2024

Henry Schut, een van de bekende gezichten van de NOS, ontbreekt vandaag bij de WK allround in Inzell. De presentator is naar huis gegaan, zo vertelde Mark Tuitert aan het begin van de uitzending.

Mark Tuitert nam vanmiddag het woord bij de start van de uitzending van de NOS. De oud-schaatser stond in Inzell naast collega's Ireen Wüst en Erben Wennemars. "We doen het vandaag helaas iets anders dan normaal", aldus Tuitert. "Ik sta hier op de positie van Henry Schut. Hij is plotsklaps naar huis gegaan. Zijn vader Jan Schut, overigens een groot schaatsfan, is overleden. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte. Wij gaan het zo goed mogelijk oplossen hier."

Henry Schut over zijn jeugd

Schut vertelde volgens Party eerder in MAX Magazine met veel liefde terug te denken aan zijn jeugd: "Mijn vader was derde generatie rietdekker en mijn moeder runde het huishouden. Zij wachten mijn zusje en mij iedere dag na school op met een kopje thee. Het gevoel van thuiskomen, dat er letterlijk altijd iemand voor je is, koester ik enorm. Als ik iets aan mijn kinderen wil doorgeven, is het dat. Samen met mijn vrouw heb ik daar een goede modus in gevonden."

Jeroen Stomphorst

Henry Schut (47) is al jaren als presentator aanwezig bij de belangrijke schaatstoernooien. Daarnaast is hij onder meer op de radio te horen bij Langs de Lijn.

Tuitert is alleen zaterdag de presentator. Het WK allround duurt nog tot en met zondag en op die dag neemt Jeroen Stomphorst de presentatie over, zo meldt Nu.nl. Stomphorst is een van de vaste presentatoren van NOS Sport.