'Jutta kan een ploeg slopen': Leerdam kiest na lange onzekerheid toch voor solo-avontuur
Joy Beune en Jutta Leerdam / Pro Shots, beeldbewerking Sportnieuws.nl

'Jutta kan een ploeg slopen': Leerdam kiest na lange onzekerheid toch voor solo-avontuur

14:01, 07-05-2024 / Laatste Update: 12:51, 09-05-2024

Chris Woerts en Jaap Stalenburg wisten het zeker: Jutta Leerdam zou deze week nog een contract tekenen bij Team IKO. Momenteel is Joy Beune het grote uithangbord van de ploeg, maar de kans bestond dat zij haar plek moest delen met Leerdam. Op donderdag maakte de Westlandse echter bekend om voor een eigen avontuur te gaan.

Maandag verklapten Woerts en Stalenburg in een sneak peek van hun podcast SportClash al dat Leerdam naar Team IKO gaat en dat de deal ergens deze week moet rondkomen. Meerdere bronnen meldden direct daarna aan Sportnieuws.nl dat het nog lang niet zover was en op Hemelvaartsdag deelde Leerdam met de wereld dat ze solo verder ging.

Woerts begreep de keuze van Team IKO ook niet om Leerdam binnen te willen halen. "Joy is ook mediageniek en fotogeniek. Ze heeft wel minder volgers op sociale media dan Jutta, maar zij is de vedette van IKO. En zij moet dadelijk de bekendheid en uitstraling van Jutta zien te weerstaan. En Jutta, we weten het allemaal, is geen teamspeler", zei hij maandag. Dat hoeft nu dus niet meer.

Stalenburg antwoordde daarop in de podcast: "Jutta kan een ploeg slopen. Begrijp jij dan de afweging van Martin en Erwin ten Hove (teambazen van Team IKO, red.), die zeggen van: Joh, met Jutta erbij krijgen we misschien wel een nieuwe, grote sponsor vanwege de aantrekkelijkheid?"

Jutta Leerdam maakt haar keuze: 'Dank aan Team IKO voor het meedenken'

6 mei 2024, 13:57

Jutta Leerdam lijkt een nieuwe ploeg te hebben gevonden. De 25-jarige schaatsster zat na haar mislukte onderhandelingen met Schaatsteam Jumbo zonder ploeg, maar maakte deze week bekend dat ze haar eigen team opstart. Dus vertrekt ze niet naar Team IKO, waar eigenlijk eerst sprake van was.

"Nee, daar snap ik helemaal niks van", reageerde Woerts stellig. "Zij is een one day wonder. Ze kan alleen winnen op de 1000 meter bij de Olympische Spelen. En verder heeft ze veel te veel dingen aan haar hoofd die niks met schaatsen te maken hebben."

Jutta Leerdam is er klaar mee

Leerdam zelf had het ondertussen wel gehad met 'mannen van vijftig plus' die een mening over haar hebben. Eerder sprak zij in een TikTok-video over 'die willekeurige Nederlandse mannen van 50 plus, die samenkomen onder elke Facebook-post over mij en kritiek leveren, terwijl ze zitten te snacken op de bank' en stelde dat die maar eens 'rustig aan' moeten doen.

Joy Beune

Beune sprak ongeveer een maand geleden met Schaatsteam Jumbo, bevestigde de ploeg aan deze site. De twee sportfanaten zeiden zelf dat Beune een aanbieding van Jumbo had afgewezen.