Jesper de Jong krijgt stevige som prijzengeld na Roland Garros én maakt flinke sprong op wereldranglijst
Jesper de Jong / AP

Jesper de Jong krijgt stevige som prijzengeld na Roland Garros én maakt flinke sprong op wereldranglijst

18:03, 29-05-2024 / Laatste Update: 09:59, 31-05-2024

Jesper de Jong leverde een geweldige wedstrijd op de mat tegen wereldtopper Carlos Alcaraz. De Nederlander verloor de tweederondewedstrijd wel, maar kan met een trots gevoel terugkijken op zijn Roland Garros-avontuur.

De Jong weet nu al dat hij terugkeert in de top 150 van beste tennissers ter wereld. Op de liveranking is hij gestegen naar de 146e plek, een stijging van dertig plekken. Hij won in totaal vier wedstrijden in Parijs, waarvan drie kwalificatiewedstrijden. Zijn Roland Garros-toernooi stopte dus tegen Alcaraz, de nummer drie van de wereld.

Jesper de Jong kan na etentje naast de Eiffeltoren 'niet wachten tot prijzengeld van Roland Garros is gestort'

30 mei 2024, 11:20

Jesper de Jong was woensdag dé man waar alle aandacht naar uitging op Roland Garros. In de tweede ronde speelde de Nederlander een dijk van een wedstrijd tegen Carlos Alcaraz, de nummer drie van de wereld. Na afloop was het een gekkenhuis rondom de 23-jarige tennisser, dus besloot Sportnieuws.nl hem de 'day after' te bellen. "Mijn familie is hartstikke trots", zegt De Jong.

Alcaraz lovend over De Jong

De Spaanse topspeler was lyrisch over de wedstrijd én over het spel van De Jong. "Wat hij liet zien, is goed voor onze sport. Ik weet zeker dat Jesper door de top honderd heen gaat komen."

Dat was niet het enige. "Jesper geeft niks om ranking. Hij vindt het niveau veel belangrijker en dat heeft hij. Ik zat echt een beetje in de problemen in de derde set (die De Jong won, red.). Jesper liet zien dat je in onze sport als topspeler altijd gefocust moet zijn, ook tegen opponenten die buiten de top honderd staan. Ook zij kunnen mij in de problemen brengen en dat deed Jesper goed."

Prijzengeld Jesper de Jong op Roland Garros

De Jong neemt door zijn zege op Jack Draper in de eerste ronde 110.000 euro mee naar huis. Dat krijgen de tennissers namelijk voor het behalen van de tweede ronde. Dat De Jong ook nog kwalificatiewedstrijden moest spelen (en won), levert hem geen extra geld op. Op de link hieronder vind je de precieze werking van het prijzengeld op Roland Garros.