Russische Liudmila Samsonova wint Libéma Open na behoorlijk drukke finaledag
Liudmila Samsonova. © ANP

Russische Liudmila Samsonova wint Libéma Open na behoorlijk drukke finaledag

19:42, 16-06-2024 / Laatste Update: 19:42, 16-06-2024

Liudmila Samsonova heeft na een lange zondag het Libéma Open op haar naam geschreven. De Russische nummer 2 van de plaatsingslijst versloeg Bianca Andreescu uit Canada in drie sets: 4-6 6-3 7-5

De partij tussen Andreescu en Samsonova zou eigenlijk om 14:30 uur beginnen, maar door de regen werd deze uitgesteld naar 16:30 uur. Voor Samsonova was het sowieso een drukke dag, aangezien haar halve finale maar liefst een dag uitgesteld werd. Daardoor speelde ze pas zondagochtend de halve eindstrijd en zat er maar 3,5 uur tussen die wedstrijd en de echte finale tegen Andreescu.

Eerste set

Andreescu ging voortvarend van start in de eerste set. Aan het eind van de set kwam de Canadese nog wat in de problemen, maar ze trok de set alsnog soeverein naar zich toe.

Rollen omgedraaid

In de tweede set waren de rollen ineens omgedraaid. Samsonova zette haar goede einde van de eerste set door en walste over Andreescu heen in de eerste drie games van set 2. Andreescu pakte het daarna weer op en kreeg de stand uiteindelijk weer op 2-3. Toch won Samsonova de set alsnog overtuigend met 6-3. In de laatste set was het spannender. Bij 5-5 brak de Russin haar tegenstander en op het eerste matchpoint maakte ze het af.

Opvolger

Samsonova is daarmee de opvolger van landgenote Ekaterina Alexandrova. Zij won vorig jaar het grastoernooi op het terrein van de Autotron in Rosmalen. Bij de mannen ging de zege dit jaar naar Alex de Minaur. De Australiër volgde Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven op als winnaar van het toernooi.